ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

Καλτσίδου: «Δεν κοιτάμε τη διαφορά, πάμε για τη νίκη»

H ομάδα μπάσκετ των γυναικών του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται  για τη ρεβάνς της Πέμπτης με την Τζιρόνα, με τη Στέλλα Καλτσίδου  να μιλάει στο επίσημο σαίτ του συλλόγου για την εν λόγω αναμέτρηση.

«Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο το να πας εκεί μέσα και να κερδίσεις μία τέτοια ομάδα. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας αλλά παρόλα αυτά δεν πρέπει να έχουμε κάποιο άγχος αφού αυτό είναι από την άλλη πλευρά. Πάντως σίγουρα θα πάμε εκεί να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι κάτι εύκολο αυτό.

Σε καμία περίπτωση το +5 από το πρώτο μας είναι διαφορά ασφαλείας. Μπορεί να είναι κάτι το οποίο αγχώνει την αντίπαλη ομάδα, αλλά ξέρουμε όλοι ότι οι 5 πόντοι είναι μία διαφορά στο μπάσκετ η οποία εξανεμίζεται απλά σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο δικός μας στόχος είναι να πάμε εκεί και να κερδίσουμε και όχι να υπερασπιστούμε την διαφορά των 5 πόντων, γιατί αν μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία θα είναι κάτι πολύ λάθος. Εμείς θα πάμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα και από εκεί και πέρα, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει», δήλωσε αρχικά η φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Για το τι πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από το πρώτο ματς και πως πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό στην Ισπανία: «Πρέπει να κρατήσουμε την καλή μας άμυνα για τα 40 λεπτά. Τη διάθεση που είχαμε στο να είμαστε επιθετικές και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένες γιατί είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Σίγουρα η Τζιρόνα θα παίξει με πολύ διαφορετική ψυχολογία στην έδρα της, ξέροντας ότι είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ πλέον. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε συγκεντρωμένες και να ακολουθήσουμε το πλάνο και την τακτική, να ελέγξουμε το ρυθμό και να είμαστε εύστοχες».

Για το αν μετά τη πρώτη νίκη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας επί της Τζιρόνα, το δέλεαρ είναι μεγαλύτερο για κάτι παραπάνω στην Ισπανία: «Από τη στιγμή που καταφέραμε τον πρώτο στόχο μας, που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση, είναι δελεαστική η κάθε πρόκληση. Θέλουμε ως ομάδα να κάνουμε το κάτι παραπάνω, όμως εμείς το βλέπουμε βήμα-βήμα, ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο και δεν ζούμε σε άλλο κόσμο. Η Τζιρόνα είναι το φαβορί να περάσει στην επόμενη φάση. Σίγουρα λοιπόν ότι έχουμε την ευκαιρία να αποκλείσουμε μία τόσο καλή ομάδα, φυσικά αποτελεί και ένα τεράστιο κίνητρο για όλους μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button