ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και… κλεμμένος, και πρώτος!!!

Την γλυκιά μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από το απόγευμα της Κυριακής ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 1-0. Ο Μάρκο Μάριν πέτυχε το χρυσό γκολ της νίκης ενώ Τζήλος και Γκάγκας έκλεισαν τα μάτια “κλέβοντας” πεντακάθαρο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 73′ αφού η μπάλα μετά από δυνατό σουτ του που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι πέρασε την γραμμή. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Οτζίτζα – Οφόε που συνδύασε την επιστροφή του στην βασική ενδεκάδα με μια καλή εμφάνιση.

Το παιχνίδι:

Ο Τάκης Λεμονής ακολούθησε το ρητό που αναφέρει πως “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”, με μία μικρή αλλαγή ωστόσο. Κάτω από τα δοκάρια παρέταξε τον Προτό, αριστερά στα μπακ τον Κούτρη, δεξιά τον Ομάρ και στα στόπερ τους Σισέ – Ένγκελς. Στα χαφ ξεκίνησε τους Ρομαό – Ταχτσίδη και σε ρόλο δεκαριού τον Οτζίτζα – Οφόε αντί του Φορτούνη, με τον Θεσσαλό άσσο να περνάει δεξιά στις πτέρυγες. Αριστερά βρέθηκε ο Μάριν και στην κορυφή ο φορμαρισμένος Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Οι πρωταθλητές μπήκαν με μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι ψάχνοντας από πολύ νωρίς το πρώτο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια. Στο 2ο λεπτό μάλιστα ο Κώστας Φορτούνης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Γιαννίκογλου σε εκπληκτική επέμβαση για να αποσοβήσει το γκολ. Δίχως να ρίξουν τον ρυθμό τους εξακολούθησαν να ψάχνουν τους διαδρόμους προς την εστία των Ιωαννίνων, κάνοντας παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια κι από όπου ανέβαιναν οι Κούτρης και Ομάρ. Με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα μάλιστα, ο Καρίμ έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ του μετά την πάσα που πήρε από την εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Γιαννίκογλου.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με μία φάση του Φορτούνη στο 43′ που βρέθηκε φάτσα με τον Γιαννίκογλου αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει όπως αυτός θα ήθελε. Ακολούθησαν τρια λεπτά στα οποία δεν συνέβη κάτι κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολύ όρεξη να πιέσουν και να φτάσουν με αξιώσεις προς την εστία του ΠΑΣ, ωστόσο στην τελική φάση κάπου δεν το είχαν βρει. Με το παιχνίδι να κυλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση, ο Τάκης Λεμονής πέρασε στο 56′ τον Πάρντο στην θέση του Ταχτσίδη.

Ο ΜΑΡΚΟ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Με τον Ολυμπιακό να έχει… σχεδόν… κατασκηνώσει στο μισό γήπεδο, έψαχνε την λύση για το γκολ. Και τελικά την βρήκε μετά από μία εκπληκτική ενέργεια του Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός κινήθηκε από τα δεξιά και έπιασε ένα δυνατό σουτ. Η μπάλα έφυγε σαν “φωτοβολίδα” και καρφώθηκε στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννίκογλου. Κάπως έτσι γράφτηκε το 1-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ

Στο 73′ ο Ολυμπιακός έφτασε στην επίτευξη δεύτερου τέρματος το οποίο όμως δεν μέτρησε ποτέ. Κι αυτό γιατί ούτε ο Τζήλος ούτε ο βοηθός είδαν την μπάλα να περνάει την γραμμή στην βολίδα του Ανσαριφάρντ που βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά πέρασε ολόκληρη τη γραμμή πριν ξαναφύγει προς τα πίσω.

Κι όμως, παρότι του “έκλεψαν” καθαρό γκολ, ο Ολυμπιακός δεν λύγισε και άντεξε μέχρι το τέλος κατακτώντας την νίκη και τους τρεις βαθμούς που τον έφεραν ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα χωρίς συγκάτοικο.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Ομάρ, Σισέ (88′ Ζιλέ), Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης (56′ Πάρντο), Οτζίτζα – Οφόε, Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (75′ Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (84′ Βιντάλ), Αποστολόπουλος, Μπέριος, Χαλκιαδάκης (79′ Μπέτρα), Μαυροπάνος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μανθάτης (88′ Νικολιάς), Κόντε, Γιάκος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button