ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισπανικά… “καρφιά” κατά Γιαννακοπουλου και… πούλμαν!

Μπορει ο Ολυμπιακός να βρισκεται στο F4 της Κωνσταντινούπολης, ομως την ιδια στιγμή μία ισπανική ιστοσελίδα, έγραψε ένα κείμενο με αιχμές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Συγκεκριμένα, στο «www.skyhook.es» γραφτηκε ένα κείμενο με τίτλο «το Τέρας των καλαθιών» και αναφερεται εν πολλοις στα… εργα και τις ημερες του ισχυρου άντρα των πρασίνων.

«Πριν από τρία χρόνια, ο Δημήτρης κέρδισε την προεδρία του Παναθηναϊκού. Από την στιγμή που πηρε στα χέρια του οι τύχες μίας από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Ευρώπης, τα αξιοθρήνητα γεγονότα αυξήθηκαν: Συνεχείς απειλές, λεκτικές και σωματικές, σε αντιπάλους και διαιτητές. Υπερβάλλων φανατισμός. Εξουσία και χρήματα. Επικίνδυνος συνδυασμός».

Το άρθρο στην ισπανική ιστοσελίδα έγραφε πως : «Αν και το 2012 ανέλαβε την προεδρία της ομάδας, ένα χρόνο αργότερα φτάνει η πρώτη μεγάλη του διαμάχη. Κάτι που συμβαίνει στην χώρα μας (σ.σ την Ισπανία) και στην Βαρκελώνη, στις 9 Απριλίου του 2013. Η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός παίζουν το πρώτο παιχνίδι της σειράς για το Final 4, οι Καταλανοί κερδίζουν στην παράταση και μετά το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκτά πρόσβαση στο δωμάτιο των διαιτητών, μιλώντας τους θυμωμένα. Δεν συνέβη ευτυχώς τίποτα, αλλά ο εκατομμυριούχος καταγγέλλει στην πορεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην χώρα του πως “Υπάρχει κάτι βρώμικο εδώ. Προκαλώ την Ευρωλίγκα να δει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαιτητών και του Κώστα Ρήγα (τότε υπεύθυνο των διαιτητών στην Ευρωλίγκα).

Το μακροσκελές δημοσίευμα αναφέρεται και στις πολλές “ομορφιες” που έχει κάνει στα ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού και στο μένος του κατά του Βασίλη Σπανούλη, περιστατικό που όλοι θυμόμαστε και με τα όσα είχαν ακουστεί, δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε.

Τα νέα αυτά είχαν παγκόσμια ηχώ. Ισως λόγο αυτού ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ, δεν είχε άλλη επιλογή από το να ζητήσει συγνώμη την επόμενη μέρα λέγοντας: “Υπάρχει μία ολόκληρη ιστορία της οικογένειάς μου στο μπάσκετ. Αυτό που συνέβη δεν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο”. Από την άλλη εκτός από το να σκεφτεί να πουλήσει τον σύλλογο και να φύγει, αποφάσισε να διώξει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Την επόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στην Ελλάδα. Ο Γιαννακόπουλος δεν δίστασε να πει για τον προπονητή του πως: “Ημασταν λάθος στην επιλογή του προπονητή (Σάσα Τζόρτζεβιτς). Κάτι που κατά λάθος δεν το διορθώσαμε προηγουμένως. Αν το είχε κάνει θα είχαμε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό και το πρωτάθλημα”. Στην Ελλάδα, έχασε το πρωτάθλημα με τον πιο σκληρό τρόπο. Στο ΟΑΚΑ, από τον μέγιστο αντίπαλό του, με τρίποντο από το αστέρι του, τον Σπανούλη. Αυτήν την φορά ο Γιαννακόπουλος δεν ξέσπασε αμέσως, τουλάχιστον δημόσια. Εγραψε μία ανακοίνωση λέγοντας πως “κλωτσιά στα αρχ..” και συνέχισε πως “αφησα την ομάδα απροστάτευτη ενώπιον των διαιτητών. Παρατήρησαμε ένα διαιτητικό έγκλημα που παραβίασε τους κανόνες. Ενα έγκλημα που ο σύλλογός μας, βιώνει και συνεχίζει να γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια σε όλα του τα τμήματα.

Για να καταλήξει το κείμενο πως:  «Θυμάστε πριν από λίγες εβδομάδες, μετά από τον αποκλεισμό από την Φενέρ του Ομπράντοβιτς, ο αποτρόπαιος αυτός άνθρωπος αρνήθηκε να πληρώσει το ταξίδι της επιστροφής για την ομάδα του και ακύρωσε την πτήση από την Κωνσταντινούπολη. Υπήρχαν όμως τέσσερις αντάρτες, οι Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Φώτσης, που αποφάσισαν να πληρώσουν μόνοι τους το αεροπλάνο και να επιστρέψουν όπως είχε προγραμματιστεί. Ο Γιαννακόπουλος αποφάσισε την απόλυσή τους, όμως ο Πασκουάλ απείλησε πως θα φύγει αν αυτό συμβεί. Στο τέλος όλοι δέχτηκαν οικονομικές κυρώσεις.

Υπερβολές, ανοησίες, απειλές και βίαιες ενέργειες ενός χαρακτήρα σε ένα άθλημα που δεν του αξίζει».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button