ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θυμήθηκε η ΠΑΕ την τραγωδία του Χέιζελ!

juvliv

Με μήνυμα της στα social media η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός θυμήθηκε την τραγική σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 31 ετών από το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών.


Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ιδιαίτερη για την ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι η σημερινή ημερομηνία

Θλιβερές μνήμες από τον τελικό του Χέιζελ ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Λίβερπουλ «ξυπνάει» η 29η Μαϊου του 1985, όπου και πραγματοποιήθηκε ο «στιγματισμένος» τελικός Κυπέλλου πρωταθλητριών, αφού έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι μετά από επεισόδια Άγγλων και Ιταλών οπαδών.

Δυστυχώς, 39 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους πριν την έναρξη του ματς, όταν Άγγλοι οπαδοί είχαν επιτεθεί σε Ιταλούς, για να επικρατήσει το χάος.

Το αγωνιστικό μέρος εκείνου του τλεικού είχε βρει την Γιουβέντους νακατακτά το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της επικρατώντας 1-0 της Λίβερπουλ χάρη σε μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μισέλ Πλατινί στο 56’. Παράβαση, που είχε γίνει δύο μέτρα εκτός περιοχής σε ανατροπή του Μπόνιεκ , αλλά ο Ελβετός ρέφερι της αναμέτρησης Ντέινα είχε … αντίθετη άποψη.,..

Λίγες ημέρες αργότερα όλες οι αγγλικές ομάδες τιμωρήθηκαν με πενταετή αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση ενώ η Λίβερπουλ αποκλείστηκε για έξι χρόνια.

«Σε ανάμνηση των 39 θυμάτων της καταστροφής του Χέιζελ», ήταν το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο instagram, που δεν ξέχασε τα αδικοχαμένα θύματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button