ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρύλος τεσσάρων Αστέρων

14642099_1437359009612444_2110915085944553063_nΕνας Ολυμπιακός που  χρειάστηκε ένα ξέσπασμα ουσίας για 15 λεπτά, κατάφερε να επικρατήσει με 4-1 της Αστανά και μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη Γιάνγκ Μπόις μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης. Κορυφαίοι Φορτούνης, Ελ Γιουνούσι,Φιγκέιρας.

Ο Μπέντο ξεκίνησε με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Λεάλι πήρε τη θέση του Καπίνο, όπως ήταν φυσικό, ενώ ο  Καρντόζο ξεκίνησε ως μοναδικός φορ στη θέση του Ιντέγε. Οι υπόλοιπο ήταν οι  γνωστοί. Φιγκέιρας,Μποτία,Ντα Κόστα, Ρέτσος στην άμυνα. Μιλιβόγεβιτς-Μάρτινς στη μεσαία γραμμή, Φορτούνης μπροστά τους με Σεμπά ,ΕλΓιουνούσι στα άκρα.

Οι Πρωταθλητές ευτύχησαν να έχουν το Φορτούνη σε καταπληκτική ημέρα με τον Τρικαλινό να οργανώνει τις επιθέσεις της ομάδας με εξαιρετικό τρόπο,όπως και οι Ελ γιουνούσι και Σεμπά, με τον Καρντόζο να αναλαμβάνει να  δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.  Με γρήγορο τέμπο στο ματς άρχισαν να απειλούν  με καλύτερη φάση αυτή τη κεφαλιά του Ρέτσου στο 13 από το κόρνερ του Φορτούνη, αλλά και λίγα λεπτά αργότερα με τους αμυντικούς της Αστανά να προλαβαίνουν τον Καρντόζο πρίν πάρει το  ριμπάουντ από την ασθενή επέμβαση του Εριτς  στο σούτ του Μιλιβόγεβιτς.

Το γκολ ήρθε στο 25, όταν ο  ο Φορτούνης έκανε φοβερή ατομική ενέργεια, πέρασε από δεξιά,έβγαλε σέντρα και ο Φιγκέιρας μόνος του σε ρόλο σέντερ φορ σκόραρε.

Και αφού ο Μποτία έσωσε…επαγγελματικά τον Ολυμπιακό  δύο λεπτά μετά σταματώντας με φάουλ την αντεπίθεση της Αστανά, κάπου εκεί  ήρθε ένα απίστευτο “ερυθρόλευκο” ξέσπασμα με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά.Στο 33, ο Ελ Γιουνούσι αφού έκανε ωραία ατομική ενέργεια απο δεξιά, και σούταρε στην αντίθετη γωνία απο αυτή που φύλαγε ο Εριτς για το 2-0.

Ωστόσο, ο Νορβηγός ήταν πρωταγωνιστής και στο 3-0, όταν ο Νορβηγός έβγαλε ασίστ για τον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος έκανε άψογο τελείωμα για το 3-0.

Το ημίχρονο έκλεισε με 3-0, ενώ στην επανάληψη με τους Πειραιώτες να δίνουν δικαιώματα  με αβίαστα λάθη εκ των οποίων ήρθε το γκολ της μείωσης από τον  Καμπανάγκα  που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λεάλι  για το 3-1.

Ωστόσο, στο 65 και αφού η Αστάνα έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Κανιάς , ο Ολυμπιακός πέτυχε το 4-1, όταν ο  Καρντόζο απο αριστερά κινήθηκε εξαιρετικά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε σέντρα αλφάδι για τον Σεμπά που σε ρόλο τρέιλερ έκανε το 4-1.. Κάπως έτσι το ματς πήγε μέχρι το τέλος με τον Ολυμπιακό να κρατάει το σκορ και να  παραμένει δυνατά στο κυνήγι  της πρώτης θέσης μετά την ήττα  του ΑΠΟΕΛ.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς (74’ Καμπιάσο), Μάρτινς, Φορτούνης (79’ Μπουχαλάκης), Ελιουνούσι (69’ Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο

Αστάνα (Στάνιμιρ Στοιλοφ): Έριτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Άνισιτς, Λογκβιρένκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63’ Μουζίκοβ), Τουμάσι, Κάνιας, Καπανάγκα (72’ Ντεσπότοβιτς), Νουρσεμπάγιεβ (59’ Σίτοβ)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button