ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΚώστας ΠαλαιολόγοςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρύλος για μεγάλα πράγματα!

Επικός θρίαμβος για την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού στην Τουρκία απέναντι στην Τσανάκαλε (2-3) και τεράστιο άλμα πρόκρισης.

 

Χαρακτήρα πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας έδειξε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού  η οποία θριάμβευσε επί τουρκικού εδάφους της πανίσχυρης Τσανάκαλε με 2-3 (20-25, 24-26, 25-15, 25-19, 9-15) και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Challenge Cup.

Το συγκρότημα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς επιδεικνύοντας πείσμα, θέληση, ποικιλλία λύσεων, αλλά και σπουδαία ψυχικά αποθέματα τις κρίσιμες στιγμές, έφυγε θριαμβεύτρια από την Τρκία και πλέον εφόσον κερδίσιε με οποιοδήποτε σκορ στον επαναληπτικό του «Μελίνα Μερκούρη» θυα τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «οκτώ».

Το πρώτο σετ βρήκε τον Ολυμπιακό να είναι ο κυρίαρχος του αγώνα. Με την Σάσκια Χίπε να αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο όγκο των επιθέσεων και άξιες συμπαραστάτριες τις Λαζάρεβιτς, Λαμπρούση και Γιώτα, ο Θρύλος πήρε από το προβάδισμα από τους ρπώτους πόντους, πιέζοντας πολύ στος σερβίς και το κατέκτησε εύκολα όπως μαρτυράει το 20-25.

Στο δεύτερο σετ έγινε μεγάλη μάχη. Οι γηπεδούχες πήραν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενες με 16-15, όμως ο Ολυμπιακός με τις Χίπε και Λαζάρεβιτς να αναλαβάνουν δράση, αλλά και την Στέλλα Χριστοδούλου να καθοδηγεί μαεστρικά, κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 24-26

Η Τσανάκαλε όμως δεν πτοήθηκε  Οι γηπεδούχες πίεσαν πολύ στο σερβίς και εκμεταλλευόμενες κάποιες ολιγωρίες των παικτριών του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς πήραν τα ηνία στο τρ΄το σετ, το οποίο κατέκτησαν με 25-15.

Στο τέταρτο σετ, ο Ολυμπιακός στάθηκε ανταγωνιστικά όμως και πάλι η τουρκική ομάδα φάνηκε να έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση, ισοφαρίζοντας το ματς σε 2-2 με 25-19.

Στο πέμπτο σετ, όμως οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες και πανέτοιμες πνευματικά να φύγουν νικήτριες. Με τις Γιώτα, Λαζάρεβιτς και Χίπε να παίρνου πολύτιμους πόντους πήραν το προβάδισμα από τους πρώτους πόντους και το κατέκτησαν πανάξαι το πέμπτο σετ με 9-15 παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.

Τα σετ: 20-25, 24-26, 25-15, 25-19, 9-15.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button