ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρύλε μπορείς;

Ολυμπιακός-Ζάλγκιρις λοιπόν 0-1. Το χαμε γράψει ότι το εν λόγω ζευγάρι ήταν το πιο ύπουλο της σειράς των πλέι οφ και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.  Δυστυχώς σε όλα αυτά “βοήθησαν” οι καταστάσεις. Παπανικολάου εκτός, άρα έλλειψη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, Αμερικανοί που δεν βοηθάνε ή δεν τους δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουν, Πρίντεζης ,Τιλί και Στρέλνιεκς σχεδόν έτοιμοι να καταρρεύσουν.

Και τι σου μένει; Ενας Σπανούλης να παλεύει μόνος του, ένας σχετικά καλός Μάντζαρης, ένας Παπαπέτρου που προσπαθούσε αλλά δεν του έβγαινε, ένας Μιλουτίνοφ που απο τη στιγμή που τραυματίστηκε και βγήκε για λίγο  χάθηκε  ,ένας Μακ Λιν που δεν είναι σε φόρμα και ένας Σφαιρόπουλος σε απόγνωση.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια στο ματς σε κομμάτια του αγώνα και αυτό φάνηκε όταν έπαιρνε προβάδισμα,αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει τη διαφορά.  Οταν ο Σπανούλης έπρεπε να βγει, η ομάδα έμοιαζε χαμένη. Ο Μπράουν ξεχάστηκε στον πάγκο, ο Γουίλτζερ που στο ματς της κανονικής περιόδου, έκανε πράγματα έμεινε θεατής , ο Τιλί ξεχάστηκε για αρκετή ώρα ,τη στιγμή που οι Λιθουανοί είχαν τις λύσεις είτε με το Ντέιβις, είτε με τον Πάγκος, είτε τον Μιλάκνις που με τα “τρίποντα” του εκτέλεσε τον Ολυμπιακό και η άμυνα των Πειραιωτών ήταν αλλού.

Ενας προπονητής με τον οποίο μίλαγα μου είπε κάτι σοφό. Ο έτοιμος και χωρίς τραυματισμούς Ολυμπιακός, πιθανότατα θα κέρδιζε τη σειρά εύκολα ή δύσκολα, τώρα  όμως με παίκτες που πνευματικά και σωματικά έχουν θέμα, τα πράγματα δεν είναι απλά δύσκολα, αλλά χλωμά. Οταν ο Πρίντεζης δεν είναι το “λιοντάρι” που “παλεύει” σε άμυνα και επίθεση, όταν ο  Στρέλνιεκς είναι εκτός ρυθμού, όταν ο Μιλουτίνοφ έχασε τον προσανατολισμό του, όταν λείπει ο Παπανικολάου που αποτελεί το ..κολλαγόνο της ομάδας σε άμυνα και επίθεση,τι να πεις…

Ο Γιασικεβίτσιους τα άκουσε από τον κόσμο, έκανε το δικό του σοου στον πάγκο ,θυμίζοντας τον μέντορα του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, και χτύπησε τον Ολυμπιακό όταν έπρεπε  με τα δικά του τρικ σε άμυνα και επίθεση. Δεν  λέω. Καλός προπονητής ο “Σάρας” ,αλλά βρήκε και τα έκανε.. Είναι τυχερός, εκτός από ικανός, γιατί όποτε έπαιξε με τον Ολυμπιακό τον βρήκε λαβωμένο και αυτό είναι γεγονός.

Την Παρασκευή ,δεν περιμένω να δώ διαφορετικό ματς. Ντέρμπι θα είναι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αλλά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει και άλλα πράγματα για να ισοφαρίσει και στο Κάουνας να κάνει μία νίκη που θα φέρει τη σειρά για 5ο ματς στον Πειραιά.

Οι Πειραιώτες καλούνται να θυμίσουν τον παλιό Ολυμπιακό που δεν κώλωνε πουθενά ,αλλά το θέμα είναι αν μπορούν πνευματικά κι σωματικά. Οτι  έχουν ανατρέψει καταστάσεις το έχουν κάνει οι ίδιοι και το ξέρουν..

Βέβαια για να τα λέμε όλα είδαμε και κάποια πραγματάκια από τη διαιτησία που φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τις φωνές του “Σάρας”. Γιατί ειδικά στην παράταση οι ρέφερι δεν σεβάστηκαν σε καμία περίπτωση τον Ολυμπιακό που ήταν μεν προβληματικός αλλά κάτι φάουλ σε Πρίντεζη και Σπανούλη ή κάτι βήματα του Πάνγκος  “κρύφτηκαν”  .Μήπως θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να αρχίζει να γκρινιάζει για την Ευρωλίγκα  και τη διαιτησία για να υπάρχει σεβασμός;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button