ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Θρύλε μου” (pics)

Σε ένα άκρως ερυθρόλευκο και πάνω από όλα, οικογενειακό κλίμα, όπως άλλωστε χαρακτηρίζεται οτιδήποτε έχει να κάνει με ανθρώπους που τους ενώνει ο Ολυμπιακός, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά η παρουσίαση του βιβλίου “Θρύλε μου” από τον συγγραφέα Νίκο Μαυρωνά.

Η πόλη του Ολυμπιακού άνοιξε τις αγκαλιές της για να υποδεχθεί πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων αλλά και απλών φιλάθλων στην παρουσίαση ενός βιβλίου το οποίο εξιστορεί τα κατορθώματα του Ολυμπιακού στο πέρασμα των χρόνων.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επίτιμος Πρόεδρος των Βετεράνων της ομάδας, Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακόμα περισσότερο όταν ακούστηκε ο πρώτος Ύμνος του Ολυμπιακού που γράφτηκε το 1931, από τον Μίμη Ξ. Βασιλειάδη και μελοποιήθηκε από τον Γιάγκο Ε. Λαουτάρη. Αυτή τη φορά τραγουδήθηκε από τους γιους του Γιάγκου Λαουτάρη και από όλους τους προσκεκλημένους!

Δίπλα στον Σάββα Θεοδωρίδη, ήταν η Όλγα Νικολαϊδου, εκλεκτή συνάδελφος και ηθοποιός, κόρη του αείμνηστου Θεόδωρου Νικολαϊδη, ιδρυτή του Φωτός των Σπορ για τον οποίο ακούστηκαν από όλους τους ομιλητές ιστορίες με έντονο “ερυθρόλευκο” χρώμα και πάντα τονίζοντας την βαριά κληρονομιά που άφησε σε όλους εμάς.

Επίσης στο πάνελ βρέθηκε και ο δικηγόρος, Γιάννης Μαυρωνάς, γιος του συγγραφέα πλάι στον πατέρα του και τον Θανάση Χειμωνά ο οποίος συνέπραξε στο βιβλίο “Θρύλε μου”. Την όλη παρουσίαση συντόνισε ο Γ.Γ. των Βετεράνων του Ολυμπιακού, Αντώνης Γλύκας.

Σε αυτή τη λαμπρή και ερυθρόλευκη βραδιά, τιμήθηκαν μεγάλες μορφές της Ιστορίας του Ολυμπιακού, όπως ο Γιώργος Δαρίβας, ο Ηλίας Υφαντής και ο Γιάννης Γκαϊτατζής, ενώ το “παρών” έδωσαν και ο Παναγιώτης Κελεσίδης με τον Ανδρέα Μπονόβα και ο επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.

Μεταξύ των προσκεκλημένων βρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Ιωάννης Μελάς, όπως και ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρος Δρίτσας, όπως και η κ. Λόλα Νταϊφά.

 

Στο εξαιρετικό βιβλίο του Νίκου Μαυρωνά περιγράφονται με το γνωστό λογοτεχνικό και γλαφυρό του ύφος τα κατορθώματα του Ολυμπιακού στο πέρασμα των χρόνων, τα οποία συνέβαλλαν στο να λάβει η ομάδα μας το προσωνύμιο “Θρύλος”, τα κατορθώματα που τον “ταξίδεψαν” στα πέρατα του κόσμου και, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας ανέφερε στην ομιλία του συμβάλλουν στο να γίνει ο Ολυμπιακός ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου, διότι είναι, αν λάβουμε υπόψιν τα τρόπαια που έχει κατακτήσει και την διαρκή παρουσία του με διακρίσεις σε όλα τα τμήματα ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα βιβλίο, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από την συλλογή κανενός Ολυμπιακού, απαραίτητο “εργαλείο” για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι το μεγαλείο της θρυλικής ομάδας.

Εμείς όλοι από το Redaroume, ευχόμαστε στον Νίκο Μαυρωνά να είναι καλοτάξιδο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button