Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα σπάσει κι αυτό το ρεκόρ!

Αποφασισμένος να «πετύχει» το «δύο στα δύο» στη δική του Πόλη ο Ολυμπιακός και παράλληλα να δώσει τέλος στη συγκυρία που τον θέλει να μην έχει κερδίσει σε τελικό Ευρωλίγκας ομάδα που διοργανώνει Final-4 ή σύνολο που προπονεί ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Τον ορισμό που του έχει αποδοθεί ως ομάδα των υπερβάσεων στο πέρσμα της τελευταία πενταετία επιβεβεβαιώνει με τρόπο εμφατικό ο Ολυμπιακός!

Η «αρμάδα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιδεικνύοντας ψυχή, καρδιά και τρομερή αυταπάρνηση κατάφερε να πετάξει στα …σχοινιά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Ευρωλίγκας και έδειξε πανέτοιμη να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια, ίσως και δεκαετίες για να κατανοήσει η μπασκετική κοινότητα το μέγεθος, την αξία και τον βαθμό δυσκολίας των όσων καταφέρνει ο Ολυμπιακός. Το μέταλλο, αλλά και την φλόγα του νικητή, που ρέει έντονα στις φλέβες των παικτών του.

Αυτών, που έχουν βαλθεί να … τρελάνουν κάθε μπασκετική λογική, πετώντας στα τάρταρα ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μία ομάδα, η οποία κατά διαβολική σύμπτωση, όποτε τίθεται αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους» βλέπει ακόμη τα φαντάσματα από εκείνη την μαγική νύχτα της 13ης Μαϊου του 2012.

Εκείνη τη βραδιά, όπου η πειραϊκή ομάδα στο «Σινάν Ερντέμ» «υπέγραψε» με τρόπο εκκωφαντικό την μεγαλύτερη ανατροπή σε τελικό Ευρωλίγκας στην ιστορία του θεσμού κι επέστρεψε στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπασκετ, έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια.

Το βράδυ της Παρασκευής επαναλήφθηκε το ίδιο σενάριο στο ίδιο γήπεδο, πέντε χρόνια αργότερα. Με τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου (σ.σ. που αποτελούν τους κοινούς παρανομαστές των δύο ομάδων του Ολυμπιακού ) και τ’ άλλα παιδιά να στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση! Αυτή που θέλει τον …δολοφόνο να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Ολυμπιακός ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Κωνσταντίνου κι Ελένης, θα παλέψει στην δική του Πόλη απέναντι στη διοργανώτρια Φενέρμπαχτσε με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι αντιμέτωποι με δύο πολύ σημαντικές συμπτώσεις

Το ένα αφορά το θετικό σενάριο. Αυτό, που τους θέλει να επαναλαμβάνουν το έπος του 2012 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να φουσκώσουν με υπερηφάνεια εκατομμύρια πιστούς οπαδούς τους!

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με μία…διπλή αρνητική συγκυρία.

Αυτή που θέλει τον Ολυμπιακό σε δύο περιπτώσεις να μην καταφέρνει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, όταν διασταυρώνει τα ξίφη του σε τελικό Ευρωλίγκας είτε με διοργανώτρια ομάδα, είτε με ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Έαν σταθούμε στο πρώτο σκέλος, ο Ολυμπιακός σε δύο περιπτώσεις έχασε σε τελικούς επί ισπανικού εδάφους από την Ρεάλ Μαδρίτης το 1995 (σ.σ. στο Final-4 της Σαραγόσα με 73-61, με τους «Μερένχες» να έχουν τον Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου τους) και τη δεύτερη στην έδρα της Ρεάλ το «Παλάθιος Ντε Λος Ντεπόρτες» τον Μάιο του 2015 με 78-59.

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει καθαρά σε τελικούς απέναντι στον νυν τεχνικό της Φενέρμπαχτσε. Η πρώτη μας φέρνει στις 21 Απριλίου του 1994 στην παρθενική παρουσία των «ερυθρόλευκων» σε τελικό Final-4 στο Τελ Αβίβ, όπου οι Πειραιώτες με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο τους ηττήθηκαν με 59-57 από την Μπανταλόνα και η δεύτερη την αμέσως επόμενη χρονιά στη Σαραγόσα απέναντι στη Ρεάλ των Αρλάουκας και Σαμπόνις…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button