ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Θα παλέψουμε σα τρελοί για το πρωτάθλημα”

Tην υπόσχεση πως ο Ολυμπιακός θα παλέψει σαν τρελός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Λεμονής μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο κόουτς των πρωταθλητών στάθηκε στο γεγονός πως ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το ότι κράτησε το “μηδέν” στην άμυνα ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως ο χρόνος που απομένει για την έναρξη του δευτέρου γύρου είναι μικρός και πως πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμη και συγκεντρωμένη η ομάδα.

Αναλυτικά:

Όταν ήρθατε να γίνουμε οικογένεια και ομάδα. Πρώτος στόχος να περθουμε στη κορυφη τι να περιμένουμε;

“Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε. Σίγουρα η πρώτη θέση τώρα είναι ένας μίνι απολογισμός του πρώτου γύρου και το γεγονός πως επανήλθαμε εκεί που θέλαμε να είμαστε. Δεν ήταν εύκολο αλλά έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα θα έχουμε μέχρι το τέλος ενδιαφέρον”.

Αν θεωρεί πως ήταν η στάση των παικτών του ΠΑΣ “περίεργη”:

“Δεν θα έλεγα πως ήταν περίεργη αλλά αναμενόμενη. Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται καλά. Είναι συμπαγές σύνολο και έτσι περίμενα να εξελιχθεί το παιχνίδι. Επίσης έτσι περιμένω να εξελιχθεί και όλο το πρωτάθλημα”.

Πόσο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το “μηδέν” στα μετόπισθεν:

“Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν δεχθήκαμε καμία επίθεση επικίνδυνη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γκολ μπορούν να μπουν από μία σπόντα αλλά γενικά το μηδέν και το γεγονός ότι δεν δημιούργησε επιθέσεις ο ΠΑΣ που είναι επικίνδυνος σε αυτά, είναι το βασικότερο όλων”.

Αν σκέφτεται να συνεχίσει με την τριπλέτα Μάριν, Καρίμ και Πάρντο:

“Ημερολογιακά το 2017 γίνεται 2018. Έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας. Σίγουρα καταλαβαίνετε πως στο επιθετικό κομμάτι είμαστε ομάδα που δημιουργούμε φάσεις. Θα κρατήσω πολλά από το σημερινό παιχνίδι γιατί υπήρχε άγχος όταν είσαι 0-0 στο ημίχρονο. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και είχαμε υπομονή να φτάσουμε στο γκολ. Σημαντική ήταν και η αντίδραση του κόσμου και πρέπει να το πούμε. Σε σημεία που πήγαμε να κάνουμε κοιλιά ο κόσμος έδωσε ώθηση να φτάσουμε στην νίκη”.

Στις 26 Οκτωβρίου υποσχεθηκε την κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου. Ποια είναι η δεύτερη υπόσχεση στον κόσμο;

“Θα θυμηθώ εκείνη τη μέρα που μαζευτήκαμε στο Ρέντη. Ημουν στο σπίτι το πρωί και είδα στο λάπτοπ κάποια πράγματα και μαζί τη βαθμολογία. Την κοίταζα επί πέντε λεπτά. Ήμασταν πέντε βαθμούς πίσω και είχα εκνευριστεί. Το γεγονός αυτό συνέπεσε με την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Όταν γύσισαν οι διεθνείς έβαλα αυτή τη βαθμολογία και την είδαν όλοι. Είπα πως πρέπει να κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν ήταν υπόσχεση, αλλά ένας στόχος που θέσαμε με τους παίκτες. Κανείς δεν μπορεί να πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αν η ΑΕΚ κέρδιζε δεν θα ήμασταν πρώτοι, αλλά όμως να που είμαστε ξανά στην κορυφή”.

Για το ότι εκνευρίστηκε σε κάποιες φάσεις και στο γκολ του Καρίμ που δεν μέτρησε;

“Κάποια πράγματα φαίνονται. Αλλά νομίζω πως καθαρά στο πειθαρχικό θα έπρεπε δοθούν κάρτες που ήταν δεύτερες κιόλας. Δεν διαμαρτύρομαι και είναι από τις σπάνιες φορές που με είδατε έτσι”.

Κλείνοντας ο κόουτς ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους ενώ η υπόσχεση που έδωσε ήταν πως όλοι θα παλέψουν σαν τρελοί να πάρουν και αυτό το πρωτάθλημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button