Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα μας κάνει να .. ξεχάσουμε τον Έντι Τζόνσον!

175658

Σε μόνιμο μπελά για όλες τις άμυνες των αντιπάλων του Ολυμπιακού εξελίσσεται ο φοβερός και τρομερός Έρικ Γκριν, με το …δολοφονικό του ένστικτο.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες στον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο τους οπαδούς του ο Έρικ Γκριν!

Ο 25χρονος νεοφερμένος Αμεριανός από τις πρώτες ημέρες που πάτησε το πόδι του στην όμορφη χώρα μας αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται για έναν παίκτη τοπ-επιπέδου, ικανό να πάρει στις πλάτες του τους πρωταθλητές Ελλάδας και να τους οδηγήσει εκ του αφαλούς στον δρόμο των επιτυχιών!

Τρεις ημέρες μετά το προσωπικό του ρεσιτάλ στην Λευκάδα, όπου με δύο απανωτά τρίποντα,μέσα σε διάστημα ενός λεπτού, πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε στην σπουδαία νίκη με 94-95, επέλεξε να .. κλέψει λίγη από τη δόξα και την δημοφιλία του Βασίλη Σπανούλη εντός του ΣΕΦ, αναγκάζοντας τους 8.000 οπαδούς του Θρύλου να γίνει το όνομά του σύνθημα στα χείλη τους!

Ο 25χρονος Αμερικανός άσος με τους 16 πόντους, που σημείωσε, αλλά ακι το μυαλωμένο του παιχνίδι αποδεικνύει ότι όχι μόνο μπορεί στη διάρκεια της φετινής ανηφορικής αγωνισιτκά σεζόν να αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα του «Kill-Bill», αλλά σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, να γίνει αυτός ο νέος ηγέτης του Θρύλου!

Δεν είναι τόσο ο αριθμός των πόντων που σημείωσε ο Γκριν κόντρα στην Αρμάνι, όσο κυρίως τοχρονικό διάστημα όπου τους πέτυχε και μάιστα σε στιγμές, όπου οι παίτκες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αναζητούσαν εσπευσμένα μία χείρα βοηθείας!

Αρχικά με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου κι ενώ οι Ιταλοί είχαν μειώσει σε 22-19 με τρίποντη «βόμβα» από τη γωνία, (σ.σ. ακριβώς από την ίδια θέση, όπου το περαμένο Σάββατο … «σκότωσε» την Δόξα Λευκάδας) έγραψε το 25-19.

Το … κρεσέντο του Αμερικανού, όμως συνεχίστηκε κι έμελλε να είναι το ίδιο καθοριστικός και στην ιδιαίτερα καθορισιτκή τρίτη περίοδο.

Τη στιγμή, όπου η Αρμάνι με συνεχόμενα καλάθια των Τζεντίλε και Ραντούλιτσα είχε μειώσει σε 64-61 και πάνω από τον φαληρικό ουρανό υπήρχε έντονη ανησυχία για την εξέλιξη του αγώνα, ο Έρικ Γκριν έδειξε να έχει .. παγωμένο αίμα και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τα 8 μέτρα μέσα σε διάστημα μισού λεπτού(!) έγραψε το 70-61 με την λήξη της τρίτης περιόδου, χαρίζοντα ουσιαστικα΄το δεύτερο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα στην Ευρωλίγκα στους «ερυθρόλευκους»

Το στοιχείο, το οποίο κάνει ιδιαίτερα αγαπητό από ρτις πρώτες του κιόλας εβδομάδες στους πρωταθλητέ Ελλάδας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναλαμβάνει ο ίδιος σε πολλές περιπτώσεις να .. βγάλει το φίδι από την τρύπα και να πάρει το ρίσκο του κρίσιμου σουτ από την περιφέρεια!

Για εμάς τους λίγο … παλαιότερους, μπορεί να ακουστεί λίγο … ιεροσυλία, αλλά πρέπει να το παραδεχθούμε και είναι μία πραγματικότητα!

Με αντίστοιχες εμφανίσεις ο Γκριν θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε τον φοβερό και τρομερό Έντι Τζόνσον! Πραγματικό «πολυβόλο» και σκοράρει και στη σειρά!

Όπως έκανε και ο απίστευτος «fast Eddie» την περίοδο 1994-95!

Το πιο ουσιασιτκό όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός βρήκε έναν παίκτη με έντονα ηγετικά χαρακτηριστικά που θα ξεκουράζει τον Βασίλη Σπανούλη αι το σημαντικότερο θα κάνει επιθετικά την ομάδα ακόμη πιο απρόβλεπτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button