Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Θέλει να κερδίζει συνεχώς!»

182328

Στην έντονη προσωπικότητα του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη αναφέρθηκε ο Οθέλο Χάντερ, ο οποίος απόψε θα τεθεί αντιμέτωπος των πρωταθλητών Ελλάδας στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Στην έντονη προσωπικότητα και φυσιογνωμία του Βασίλη Σπανούλη, εστίασε ο Οθέλο Χάντερ,

Ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος τα δύο προηγούμενα χρόνια στον Θρύλ στέφθηκε ισάριθμες φορές πρωταθλητής Ελλάδας θα συνοδέψει το ευρωπαίκό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης με την πρώτη του κόντρα με τους Πειραιώτες μετά το τέλος της επιτυχημένης συνεργασίας τους.

Ο 31χρονος άσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «El Pais» στάθηκε στην έντονη επιθυμία του αρχηγού του Ολυμπαικού για νίκες και διακρίσεις,  αλλά και στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στους Καστιγιάννους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Οθέλο Χάντερ:

Για τη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Στην Ελλάδα έφτασα την αγωνιστική ωριμότητα και τώρα στην Ισπανία ζητάω κάτι εξ’ ίσου ανταγωνιστικό, αλλά σε πιο χαλαρό περιβάλλον».

Για το παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδας: «Θέλω πολύ να παίξω και να ξεκινήσει η φετινή Euroleague. Ανυπομονώ όμως να ξαναδώ τους παλιούς μου συμπαίκτες στο γήπεδο και ξέρω ότι δεν θα υπάρχει συμπόνια στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί επικρατούν άλλοι κώδικες. Ναι, θα παίξουμε ξύλο, αλλά μετά το ματς θα παραμείνουμε φίλοι».

Ερωτηθείς για τους λόγους που αποφάσισε να φύγει από τους «ερυθρόλευκους» και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ, απάντησε: «Πάντα όταν άλλαζα χώρα το έκανα γνωρίζοντας ποιες είναι οι κορυφαίες ομάδες. Στην Ελλάδα, όλοι ξέρουν ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι οι καλύτεροι. Στην Ισπανία είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Πιστεύω στις ικανότητές μου και στην δυνατότητα να παίξω σε μεγάλες ομάδες και η Ρεάλ είναι η μεγαλύτερη. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και έχει πολλούς τίτλους. Χάρηκα όταν έμαθα ότι με ήθελε. Ο ατζέντης μου, με ενημέρωσε ότι οι επαφές ξεκίνησαν νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Η διαδικασία ήταν δύσκολη γιατί είχα πρόταση ανανέωσης από τον Ολυμπιακό, ένιωθα άνετα εκεί και είχα καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου. Έψαχνα όμως κάτι διαφορετικό, ώστε να ανελιχθώ επαγγελματικά και να σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ, χωρίς πολλή αστάθεια. Η Ρεάλ ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για μένα και την οικογένειά μου. Εδώ μπορώ να απολαμβάνω πλήρως τη δουλειά μου».

Για τις διαφορές ανάμεσα στον Γιουλ και Σπανούλη: «Είναι πολύ διαφορετικοί. Ο Σπανούλης είναι ο αιώνιος ανταγωνιστής, θέλει να κερδίζει πάντα και συνεχώς. Υπήρξαν στιγμές στις προπονήσεις που με έκανε να θέλω να του ξεριζώσω το κεφάλι (σ.σ.: γελάει). Ήθελα κι εγώ να νικάω όπως και αυτός, αλλά πάντα πέρναγε το δικό του όντας ο Σπανούλης. Αυτό με εκνεύριζε. Είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής που έχω δει. Ο Γιούλ είναι θαύμα της φύσης, συνδυάζει όσο κανείς ταχύτητα και έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι πολύ ωραίο να τον βλέπεις να τρέχει και να σκοράρει εκείνα τα τρίποντα. Είναι τρελό».

Για το τι θυμάται από τον τελικό Euroleague του 2015: «Όλα τα άσχημα. Θυμάμαι τον Γιούλ να βάζει τρίποντο στα μούτρα μου και τον Κάρολ να σκοράρει από παντού. Η είσοδός του άλλαξε εκείνο τον τελικό. Ήταν τρομερό, κανείς δεν ήξερε πώς να τον σταματήσει. Το να τους βλέπεις να σηκώνουν το τρόπαιο σε εκνευρίζει, αλλά κοίτα πώς τα έφερε η μοίρα και τώρα είμαι εδώ για να το σηκώσω μαζί τους».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button