Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η φιέστα του τέταρτου σερί επαγγελματικού και το χάλκινο παπούτσι του «Αναστό» (Video)

Στις 26 Ιουνίου του 1983 ο Ολυμπιακός γιόρτασε το τέταρτο συνεχόμενο επαγγελματικό του πρωτάθλημα χάρη στο επιβλητικό 3-1 επί της Δόξας Δράμας, με τον Νίκο Αναστόπουλο να κατακτά το χάλκινο παπούτσι με τα 29 γκολ, που πέτυχε.

Με τη φιέστα κατάκτησης του τέταρτου συνεχόμενου επαγγελματικού πρωταθλήματος, αλλά και με μία ιστορικής σημασίας διάκριση για τον Νίκο Αναστόπουλο, συνδέεται χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται κιόλας 35 χρόνια από την μαγική βραδιά της 26ης Ιουνίου του 1983, όπου ο Θρύλος των γηπέδων στέφθηκε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν πρωταθλητής από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δημιουργώντας τη δική του δυναστεία.

Με τον εμβληματικό του σκόρερ, τον Νίκο Αναστόπουλο να κερδίζει πανάξια το χάλκινο παπούτσι, χάρη στα 29 συνολικά τέρματα που είχε σημειώσει εκείνη τη σεζόν.

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής εκείνου του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Δόξα Δράμας στο ματς που είχε αποκτήσει χαρακτήρα φιέστας.

Ο Θρύλος άνοιξε το σκορ στο 7’ με καρφωτή κεφαλιά του Τάσου Μητρόπουλου και στη συνέχεια δημιούργησε έχασε σωρεία ευκαιριών να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη του.

Αποκορύφωμα οι δύο άστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Νίκου Αναστόπουλου, με τον πορτιέρο της Δόξας Δράμα, τον Γρηγοριάδη, να πραγματοποιεί ισάριθμες αποκρούσεις από τα έντεκα βήματα (28’, 44’) και στην δεύτερη περίπτωση η μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Οι Δραμινοί ισοφάρισαν προσωρινά με τον Τσεβρετζή στο 62’, αλλά ο Θρύλος ήταν καταιγιστικός.

Με «μπροστάρη» τον Νίκο Αναστόπουλο ολοκλήρωσε με νίκη 3-1 την πορεία του προς τον τέταρτο σερί τίτλο του.

Αρχικά ο «Αναστό» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 80΄ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1, παίρνοντας και μία … άτυπη ρεβάνς για τα δύο προηγούμενα δικά του χαμένα πέναλτι.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Αναστόπουλος στο 84’ με εξαιρετικό πλασέ κι αφού υποδέχθηκε τελεια την μπάλα μετά από πάσα του Πέτρου Ξανθόπουλου, μέσα σε αποθέωση από 35.000 οπαδούς του Θρύλου!

Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα – φιέστα για τον Ολυμπιακό στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button