ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η συνάντηση δύο Θρύλων (video)

elaleko

Μπορεί να είχε συναντηθεί στο παρελθόν με την Τότεναμ, με την Γουέστ Χαμ και αργότερα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ, την Τσέλσι, αλλά η πραγματική συνάντηση του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν είχε γίνει μέχρι την 23η Νοεμβρίου 2000!

Πρόκειται για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την κοσμοαγαπητή και θρυλική Λίβερπουλ που αριθμούν εκατομμύρια πιστούς η οποία έγινε σαν σήμερα, την 23η Νοεμβρίου 2000. Τα κοινά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πάρα πολλά με αφετηρία το κόκκινο χρώμα. Και οι δύο έχουν την “καταγωγή” τους από ένα μεγάλο Λιμάνι (Πειραιά και Λίβερπουλ), είχαν (τουλάχιστον μέχρι τότε οι Reds) τα περισσότερα πρωταθλήματα στην χώρα τους, ενώ νιώθουμε τον ίδιο πόνο με τους “κόκκινους” για τις τραγωδίες που “χτύπησαν” τις ομάδες μας (Θύρα 7 και Χίλσμπορο). Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που πολλοί από τους φίλους των ερυθρολεύκων δηλώνουν ως ομάδα τους στην Αγγλία την Λίβερπουλ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινο που άγγιξε τις 65.000. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό, ούτε ο Ολυμπιακός να κατάφερε εν τέλει να προκριθεί, αλλά στάθηκε αξιοπρεπέστατα απέναντι στην Λίβερπουλ αποσπώντας ισοπαλία 2-2 χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Αλέκου Αλεξανδρή. Μάλιστα το ένα ήρθε με ένα ασύλληπτο ψαλίδι που σίγουρα όσοι το είδαν δεν το ξέχασαν ποτέ. Κι αν το ξέχασαν, ο Αλέκος είχε φροντίσει να τους το… υπενθυμίσει μερικές φορές ακόμη στην καριέρα του!

Γράψαμε παραπάνω “αξιοπρεπέστατα” γιατί το να κατάφερνες τότε να ισοφαρίσεις δύο φορές παιχνίδι απέναντι σε αγγλική ομάδα και δη τη Λίβερπουλ (το ξανάκανε και με την Μάντσεστερ ο Ολυμπιακός δύο χρόνια αργότερα) δεν ήταν μικρό πράμα. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι οι “κόκκινοι” προχώρησαν μέχρι το… τέρμα του θεσμού κατακτώντας το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ! Πάντως αρκετοί παίκτες εκείνης της Λίβερπουλ έχουν να θυμούνται εκείνο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που τους είχε δυσκολέψει! Την ώρα λοιπόν, που ακουγόταν το You’ll Never Walk Alone από τις εξέδρες των φιλοξενουμένων και αρκετοί από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού είχαν αρχίσει να αποχωρούν, ο Αλεξανδρής έδωσε στον Ολυμπιακό το φιλί της ζωής με ένα ακόμη εντυπωσιακό γκολ.

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι όπου ο Τάκης Λεμονής εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή (έστω και ανεπίσημα) λόγω της τιμωρίας του Γιάννη Μαντζουράκη.

Ας θυμηθούμε τα στιγμιότυπα:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button