ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η στέψη του πέμπτου σερί και το «αντίο» του Καραταϊδη! (video)

san-simera-olimpiakos-athinaikos

Στις 20 Μαϊου του 2001 ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενο τίτλου της νέας του δυναστείας, ενώ ο Κούλης Καραταϊδης τερμάτισε την πολύχρονη κι ένδοξη καριέρα του.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ξεχωριστή είναι η σημερινή ημερομηνία για τον σύγχρονο Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται αισίως 15 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Θρύλος πανηγύρισε την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου της νέας του δυναστείας σε μία πολύ όμορφη τελετή στο ΟΑΚΑ.

Στο καθαρά αγωνιστικό «κομμάτι» ο Ολυμπιακός στην πρώτη σεζόν του Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του παρουσίασε ελκυστικό ποδόσφαιρο κατακτώντας με άνεση το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της νέας του αυτοκρατορίας, όπως μαρτυράει και η διαφορά των 12 πόντων από το δεύτερο Παναθηναϊκό (78 έναντι 66)

Στο ματς – φιέστα με τον Αθηναϊκό, ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 χάρη σε γκολ του Αλέξη Αλεξανδρή στο 29’, ωστόσο τα φώτα όλα έπεσαν επάνω στον Κυριάκο Καραταϊδη!

Ο επί σειρά ετών αρχηγός των Πειραιωτών αποφάσισε σε εκείνο το χρονικό σημείο να βάλει τέλος σε μία σπουδαία καριέρα έχοντας πανηγυρίσει ήδη πέντε κατακτήσεις πρωταθλημάτων!

Μάλιστα στο 88ο λεπτό τη στιγμή της αντικατάστασής του, το ΟΑΚΑ όλο σηκώθηκε και τον χειροκρότησε θερμά , ευχαριστώντας τον μ’ αυτόν τον τρόπο για την πολύχρονη προσφορά του στην κορυφαία ελληνική ομάδα.

Ας θυμηθούμε πώς στο παρακάτω video

https://youtu.be/dxnMw2kd1F4

Σχετικά Άρθρα

Back to top button