Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πρώτη νίκη για το 38ο! (Video)

download

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010 ο Ολυμπιακός λύγισε 2-0 την Κέρκυρα στο «άδειο» λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στον δρόμο προς το 38ο πρωτάθλημα.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με την «παρθενική» νίκη πρωταθλήματος για την νέα διοικητική εποχή όπου πέρασε ο Ολυμπιακός με την Προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι άρρηκτα συνδεδμένη για τον Αυτοκράτορα Θρύλο η σημερινή ημερομηνία!

Συμπληρώνονται αισίως έξι χρόνια από την ημέρα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» στην πειστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην άκρη του πάγκου τους επκράτησαν 2-0 της Κ΄ρκυρας στο «άδειο» λόγω τιμωρίας της έδρας τους «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνισιτκής και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην ξέφρενη κούρσα τοςυ προς την επιστροφή τους στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Θρύλος αναζητούσε να επιστρέψει στον θρόνο του μετά το … διάλειμμα της προηγούμενης σεζόν και μάλιστα προερχόταν από την άδικη (σ.σ λόγω εξέλιξης του αγώνα) ήττα της πρεμιέρας από τον Ηρακλή με 2-1 στο «Καυτανζόγλειο» και χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο τη νίκη.

Μία νίκη, η οποία τελικά επιτεύχθηκε κι έμελλε να είναι η πρώτη επί εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ με κεφαλιά στο 29’ εκμεταλλεύθηκε την ιδανική εκτέλεση κόρνερ του Αριέλ Ιμπαγάσα γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Άλμπερτ Ριέρα με διαγώνιο σουτ στο 86’.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (79′ Ρόμενταλ), Φετφατζίδης, Φουστέρ (64′ Ντούντου), Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46′ Μιραλάς), Ουρτάδο, Τοροσίδης, Ριέρα

Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Στολτίδης (46′ Φλάβιο), Καλαντζής, Γιάντσης (46′ Η. Ιωάννου), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάϊν (61′ Λαμπρόπουλος), Μακρής

Ας θυμηιθούμε πώς στο παρακάτω video

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button