ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η παρουσίαση της ομάδας Χάντμπολ Ανδρών (vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων  «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του VAΜMOS η παρουσίαση της ομάδας Χάντμπολ Ανδρών του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή.  Το παρών στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα ενώ στο κεντρικό πάνελ κάθισαν η Γενική Γραμματέας  του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου κ. Γιάννης Δαλέζιος, ο Προπονητής της ομάδας  Γιώργος Ζαραβίνας και ο Α’ Αρχηγός  Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις:

Χ. Τσιλιγκίρη: «Εξυγίανση, ανάπτυξη, πρωταθλητισμός»

Την εκδήλωση προλόγισε η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία ανέφερε αναλυτικά τα εξής: «Να καλωσορίσω  επίσημα το τμήμα Χάντμπολ στην οικογένεια του Ολυμπιακού, αν και ήδη το έχουμε καλωσορίσει μέσα στα γήπεδα και φυσικά την μεγάλη συνεργασία που έχει γίνει με τα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα, τα εκπαιδευτήρια του Ομίλου Ξυνή. Ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολυαθλητικά σωματεία στον κόσμο. Τολμάω να πω στον κόσμο, ότι όσο και αν έχουμε ψάξει να βρούμε, άλλα σωματεία όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, τα οποία θα εκπροσωπούν τον αθλητισμό, όπως τον εκπροσωπεί ο Ολυμπιακός, καλώς ή κακώς δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε. Η κίνηση του να ενταχθεί και το Χάντμπολ στους κόλπους του Ολυμπιακού, ήταν μια κίνηση που επήλθε ύστερα από ζυμώσεις αρκετών ετών. Δεν ήταν μια εύκολη κίνηση. Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις οι οποίες αφορούν την ίδρυση νέων τμημάτων. Το μόνο εύκολο θα ήταν να γίνει κάτι τέτοιο και να πούμε ότι ανοίγουμε άλλα δυο, τρία ή τέσσερα τμήματα και αθλήματα στον Ολυμπιακό. Αυτό βέβαια με δεδομένη την οικονομική κρίση και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο και φυσικά το ερώτημα είναι πως καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Σίγουρα από το 2011, όταν ανέλαβε η διοίκηση του προέδρου μας κ. Μιχάλη Κουντούρη, έχουν γίνει  πολλά βήματα εξυγίανσης του συλλόγου, ανάπτυξης και ένταξης σε τροχιά πρωταθλητισμού.  Φυσικά το να είμαστε πρωταθλητές σημαίνει ότι είμαστε πρώτα από όλα πολύ σωστοί στη δουλειά μας. Υπάρχει πολύ μεγάλη οργάνωση και προσπαθούμε καθημερινά για αυτό. Φυσικά αυτά δεν είναι τα μόνο εχέγγυα για να μπορέσει να ιδρυθεί ένα νέο τμήμα  το οποίο χρειάζεται υποστήριξη και κυρίως οικονομική. Και σε αυτό το σημείο αναφέρομαι στον κ. Σοφοκλή Ξυνή ο οποίος με το όραμά του και με την προοπτική που έδωσε στο άθλημα του Χάντμπολ, μπόρεσε και κατάφερε να έρθει σε μια συνεννόηση με τον Ολυμπιακό ούτως ώστε να μπορέσει αυτό το τμήμα να στηριχθεί. Φυσικά ο Ολυμπιακός ειδικά στο κομμάτι της εκπαίδευσης, όπως ανέφερε πριν ο κ. Γλύκας, κάνει πάρα πολλές κινήσεις. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Ξυνή έχει μεγάλη ιστορία και έχει ξεκινήσει από το κομμάτι της εκπαίδευσης το οποίο σαν Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θεωρούμε ότι πρέπει να συμπορεύεται με τον αθλητισμό.  Τα τελευταία 2-3 χρόνια είχαμε και την ένταξη του μπάσκετ γυναικών στο σύλλογο και πάλι όμως με τη βοήθεια ενός ισχυρού άνδρα και εκεί. Και σε αυτό το τμήμα χρειαζόμασταν μια αντίστοιχη στήριξη σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι πλέον  με το πάντρεμα αυτό που έχει γίνει, πέρα από την ανάπτυξη που θέλουμε σαν Ολυμπιακός στο κομμάτι του χάντμπολ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σίγουρα θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε πολύ περισσότερο σε κομμάτια της εκπαίδευσης για τα οποία θα μιλήσει ο κ. Ξυνής. Καλωσορίζω λοιπόν εκ μέρους της διοίκησης την ομάδα».

Σ. Ξυνής: «Το χάντμπολ εκεί που ανήκει διεθνώς»

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Ομίλου Ξυνή κ. Σοφοκλή Ξυνή ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με μια αρμονική συνεργασία ,διοίκησης παικτών κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και σας ευχαριστούμε για αυτό γιατί χωρίς εσάς δεν θα γινόταν τίποτα, βρεθήκαμε να υλοποιηθεί η υπόσχεση που είχα δώσει στον πρόεδρο κ. Μαρινάκη πριν 3 χρόνια να μπει στο Χάντμπολ και χαριτολογώντας μου απάντησε, «να κάνουμε και το αναλαμβάνεις». Πέρσι του είπα στην τελετή του πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών, ότι για να μπούμε στο Χάντμπολ, μόνο ως πρωταθλητές θα έρθουμε να συνεργαστούμε, διότι ο Ολυμπιακός μόνο με πρωταθλητές συνεργάζεται. Έτσι και το κάναμε και βρισκόμαστε εδώ μετά από 32 χρόνια στο χάντμπολ μαζί με τον κραταιότατο Ολυμπιακό. Αυτή η συνεργασία απ ότι φαίνεται, μπαίνοντας σε ένα μεγάλο σύλλογο που τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι, με πρωταθλήματα πάρα πολλά. Και θα πω αυτό που είδα όταν μπήκα στο γραφείο του προέδρου κ. Κουντούρη, και μέσα είναι γεμάτο κύπελλα. Δεν χωράνε στις προθήκες που υπάρχουν και έχει καμιά δεκαριά πάνω στο γραφείο του. Αντιλαμβάνεστε ότι την επόμενη χρονιά θα έχει και ένα άλλο κύπελλο του πρωταθλητή αλλά και κυπέλλου γιατί πάμε για το νταμπλ, για να κοσμήσουν το γραφείο του προέδρου του Ολυμπιακού. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Χάντμπολ, πολλαπλώς με διάφορες αθλητικές ενέργειες πάντα στο πλαίσιο του αθλητισμός και εκπαίδευση που τον έχουμε εδώ και 32 χρόνια στην πράξη με το Χάντμπολ. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός και η εκπαίδευση, πάνε παρέα. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο αθλητισμού και εκπαίδευσης και αυτό το αποδεικνύουν πολύ μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό που έχουν συνδέσει την εκπαίδευση με τον αθλητισμό. Με τη συνεργασία αυτή με τον Ολυμπιακό τον οποίο ευχαριστούμε ως μεγάλο σύλλογο, να βοηθήσει και να φέρει το χάντμπολ εκεί που του ανήκει διεθνώς. Στην Ελλάδα το χάντμπολ δεν έχει ανέβει αν και έχει διακρίσεις που δεν γνωρίζει ο κόσμος.  Κατά μέσον όρο το Χάντμπολ στην Ευρώπη είναι δεύτερο μετά το ποδόσφαιρο ενώ στην Ελλάδα είναι πέμπτο. Και πιστεύω τώρα μόνο με τον Ολυμπιακό μπορεί να ανέβει λόγω της δυναμικής που έχει ο σύλλογος και φυσικά του ανταγωνισμού που θα δημιουργηθεί με δυο άλλες μεγάλες ομάδες που υπάρχουν. Εκεί παιδιά ξέρετε τι θα κάνετε…. Πρωτάθλημα».

Ζαραβίνας: «Το άθλημα αλλάζει πορεία»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Ζαραβίνας τονίζοντας τα εξής«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για την μεγάλη τιμή που έχει κάνει προς το πρόσωπό μου ώστε να εμπιστευθεί αυτή τη θέση σε μια ιστορική στιγμή για όλο τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και για όλο το ελληνικό χάντμπολ. Μια θέση η οποία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη. Προσωπικά και σαν προπονητής του Ολυμπιακού και σαν άνθρωπος του χάντμπολ θεωρώ ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και για τον σύλλογο που εμπράκτως δείχνει την ευαισθησία του απέναντι σε όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και πως τον αγκαλιάζει. Από την άλλη πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και για το ελληνικό χάντμπολ γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει τεράστια ώθηση, τεράστιο ανταγωνισμό τεράστια εξέλιξη και το άθλημα ουσιαστικά αλλάζει πορεία μετά από αυτή την κίνηση και το πάντρεμα. Από την άλλη πλευρά των παικτών και των προπονητών θέλω να δεσμευτούμε ότι σαν ομάδα θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε μέσα στο γήπεδο και με τη στάση μας και με αυτό που θα βγάζουμε πρώτα από όλα να το αγαπήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού και να έρθει να μας στηρίξει με το πάθος μας και με αυτό που θα βλέπει. Δεύτερον νομίζω ότι οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαροι από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε αυτή την οικογένεια, είναι η διεκδίκηση και η κατάκτηση τίτλων μέχρι τέλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πιστεύω ότι έχει φτιαχτεί μια ομάδα η οποία μπορεί να το καταφέρει. Πιστεύω και στα παιδιά και στο προπονητικό τιμ ότι θα φτάσουμε στο τέλος εκεί. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά».

Τσιλιμπάρης: «Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια και πάνω από όλα»

Τέλος ο τερματοφύλακας της ομάδας Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τόσο τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, όσο και τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, τον κ. Σοφοκλή Ξυνή και τον κ. Πουρνάρα γιατί αυτό το καλοκαίρι κατάφεραν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν μια συνεργασία η οποία ανοίγει νέους δρόμους για το άθλημα. Πιστεύω ότι γέμισε με χαρά όλους εμάς που την περσινή χρονιά αγωνιστήκαμε με τη φανέλα του Ομίλου Ξυνή και φέτος βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπούμε το κορυφαίο σωματείο στην Ελλάδα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι πέραν της χαράς η οποία είναι διάχυτη μέσα στα αποδυτήρια για τα γεγονότα που σας προανέφερε, έχουμε αναλάβει μια πολύ δύσκολη αποστολή γιατί η εκπροσώπηση που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός από εμάς θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένους στόχους. Μέχρι στιγμής έχουμε δουλέψει κάτω από πάρα πολύ καλές συνθήκες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μαζί με τον προπονητή μας. Έχουμε ξεκάθαρα μια αίσθηση ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μας έχει αγκαλιάσει και όχι μόνο από διοικητικής πλευράς αλλά και από τα άλλα τμήματα με τα οποία συστεγαζόμαστε στο Ρέντη, έχουμε αντιμετωπίσει μια πολύ θερμή υποδοχή κάτι που μας δίνει την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και είναι πάνω από όλα. Ελπίζω να έχουμε υγεία και στο τέλος της χρονιάς όλοι να είναι δικαιωμένοι και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού χαρούμενοι με αυτή την επιλογή και την απόφαση που πήρε η διοίκηση».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button