Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η θρυλική πρόκριση επί της Βέρντερ! (Video)

osfp_werder_omadiki_b

Σαν σήμερα το 2007 ο Ολυμπιακός πανηγύρισε παλικαρίσια πρόκριση στους «16» του Champions League ταπεινώνοντας με 3-0 την γερμανική ομάδα στον Ναό.

 

Με μία τιτάνια πρόκριση στους «16» του Champions League  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται εννιά χρόνια από την μαγική κι ονειρεμένη βραδιά της 11ης Δεκεμβρίου του 2007, όταν ο Θρύλος πανηγύρισε μία από τις πιο μάγκικες και παλικαρίσιες προκρίσεις της ευρωπαϊκής του ιστορίας!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου τους, ταπείνωσαν με 3-0 την Βέρντερ Βρέμης στον … φλεγόμενο  Ναό και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός νυμφώνος την γεμρναική ομάδα, η οποία ερχόταν στο Φαληρο με … φιλοδοξίες νίκης, αλλά τελικά έφυγε με το «βαρύ» 3-0  και την … στάμπα του αποκλεισμού στις αποσκευές της…

Οι «ερυθρόλευκοι», με πρωταγωνιστή έναν συγκλονιστικό Ιεροκλή Στολτίδη, που πέτυχε δύο τέρματα (12′, 74′) και σέρβιρε ένα ακόμα (70′) και τον υπέροχο κόσμο του, έκαναν φύλλο και φτερό την πιο φορμαρισμένη γερμανική ομάδα…

Δίχως τους Τζόρτζεβιτς, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Κωνσταντίνου, Ντομί, Νε. Με τον Πατσατζόγλου να αποχωρεί τραυματίας στο 24′, με τον Ζεβλάκοβ να παίζει με… μιάμιση προπόνηση.

Όλοι τους ήταν υπέροχοι. Δεκατέσσερις παίκτες που έδωσαν ό,τι είχαν μέσα στην ψυχή τους, ένας προπονητής κορυφαίου επιπέδου, ο οποίος έστησε την ομάδα του υποδειγματικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και την οδήγησε στο θρίαμβο

Ο Ολυμπιακός ισοβάθμησε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου με τη Ρεάλ στους 11 πόντους και τερμάτισε στη 2η θέση του γκρουπ (σ.σ. υστέρησε  στην τελική ισοβαθμία με τους «Μερένχες» , στα μεταξύ τους παιχνίδια) με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Έχοντας επίθεση με έντεκα γκολ στο ενεργητικό και την καλύτερη άμυνα του γκρουπ (επτά τέρματα).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου (24′ Μενδρινός), Στολτίδης, Γκαλέτι (85′ Νούνιες), Κοβάτσεβιτς (82′ Μήτρογλου), Λούα Λούα.

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Φριτς, Μπάουμαν (82′ Τόσιτς), Νάλντο, Πάσανεν, Γιένσεν, Βράνιες (58′ Χαντ), Μπορόβσκι, Ντιέγκο, Ρόζενμπεργκ, Σανόγκο (67′ Αλμέιδα).

 

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του συγκλονιστικού αγώνα στο παρακάτω video

https://youtu.be/lpvkKFXVMDg

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button