Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ημέρα που γκρεμίστηκαν τα τείχη για τον Ντέταρι! (Videos)

Σαν σήμερα το 1988 ο Ολυμπιακός τρέλανε την Ευρώπη με την απόκτηση του διεθνούς φήμης Μαγυάρου παικταρά.

 

Με μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας του συνδέεται για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Για την έλευση του φοβερού και τρομερού Λάγιος Ντέταρι ο λόγος!

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται αισίως 29 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Θρύλος με τον Γιώργο Κοσκωτά στην προεδρία του, είχε φέρει στο Λιμάνι τον παγκοσμίου φήμης Ούγγρο επιτελικό μέσο «τρελαίνοντας» την ποδοσφαιρική Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός έκανε υπέρβαση φέρνοντας τον πολύ σπουδαίο αυτό ποδοσφαιρική από την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης αντί του ιλιγγιώδους – για τα δεδομένα της εποχής – ποσού των 3 δισεκατομμυρίων δραχμών και αφού είχε δώσει φοβερή μάχη με την Γιουβέντους που «έριζε» για την απόκτησή του!

Μάλιστα, τέτοια βραδιά πριν από 29 χρόνια ο Ντέταρι είχε γίνει …λαϊκό προσκύνημα  από 50.000 οπαδούς του Θρύλου, οι οποίοι είχαν στήσει το δικό τους πανηγύρι στην  Πλατεία Κοραή του Πειραιά, ώστε να καλωσορίσουν τον Ούγγρο παικταρά  στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Λάγιος Ντέταρι έμεινε στον Ολυμπιακό για διάστημα δύο ετών κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας στον Μάιο του 1990, μα πανω απ’ όλα προσφέροντας ατελείωτες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας στο απαιτητικό κοινό των Πειραιωτών!

Μάλιστα σε 51 συμμετοχές σημείωσε 35 τέρματα. Τον Ιούλιο του 1990 αποχώρησε με επόμενο προορισμό την Μπολόνια.

Θυμηθείτε στα παρακάτω videos στιγμιότυπα από την υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος του Ολυμπαικού στον Λάγιος Ντέταρι, αλλά κι  ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές που χάρισε στον Θρύλο ο τεράστιος αυτός υπερπαίκτης

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button