ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Η γωνιά του Ερασιτέχνη

main_1_5Διαβάστε τα νέα των αγωνιστικών τμημάτων του Θρύλου σε όλα τα σπορ. Εκεί που χτυπάει η καρδιά του θρύλου μας και θα βγούν οι νέοι μεγάλοι αστέρες που θα  στελεχώσουν τις ομάδες μας τα επόμενα χρόνια.

Κορασίδες Μπάσκετ

Την πρώτη της νίκη, μετά από πάρα πολύ καλή εμφάνιση, σημείωσε η ομάδα των κορασίδων με αντίπαλο την Ευρυάλη. Η ομάδα  παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, οι αθλήτριες μας προσπάθησαν πολύ σε επίθεση και άμυνα και στο τέλος πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία!

Δεκάλεπτα: 8-6, 16-15, 28-19, 39-27

Ολυμπιακός (Αργυρίου, Παντελάκης): Ψαθάκη, Πράππα, Τσιβουράκη, Τσανόγλου, Πετρίδου, Αγγέλη, Ντούλα, Σταμοπούλου, Λυκοπούλου, Καλογρίδη.

Ευρυάλη (Κόττου, Φωτεινός): Σαλβάρα, Κοτσίκου, Θεοχαροπούλου, Αυγερινού, Μπίκα, Μαραγκάκη, Παπαπαννοπούλου, Βοτσάκη, Χουντάλα, Σίμου, Παναγιωτίδη.

 

Ακαδημίες Βόλει

Με τον εντυπωσιακό απολογισμό των έξι νικών σε επτά ματς συνεχίστηκε η παρουσία των τμημάτων της Ακαδημίας βόλεϊ του Ολυμπιακού, στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σάββατο 15/10

Παίδες

Ολυμπιακός-Νέα Πέραμος   3 – 0

Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Σπύρος, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος

Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος

Κορασίδες Α’

Ολυμπιακός -Αιγάλεω  3 – 0

Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη

Προπονητής : Σαραντίτης Σπύρος

Κυριακή 16/10

Κορασίδες Δ’

Ολυμπιακός-Ηλιούπολη  3 – 1

Βίκτωρ Φαίη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια, Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένι, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα, Φαρμακίδου Ζωή

Προπονητής : Τσαγκαλίδου Ιωάννα

Έφηβοι

ΔΑΣ Δραπετσώνας-Ολυμπιακός  1 – 3

Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος,

Μελιγγιώτης Σπύρος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος

Προπονητής : Κυριακάκης Σπύρος

Νεανίδες

Ολυμπιακός-Αστέρας Νίκαιας  3 – 0

Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη

Προπονητής : Τσακιρόπουλος Αντώνης

Κορασίδες Β’

Πανιώνιος-Ολυμπιακός  3 – 0

Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα

Προπονητής : Ζωγραφάκης Μανώλης

Κορασίδες Γ’

ΟΦΑ Απολλώνιος-Ολυμπιακός   0 – 3

Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή

Προπονητής : Κυριακάκης Σπύρος

Πινγκ Πονγκ

Οι μεγάλες επιτυχίες για τους αθλητές της Ακαδημίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν με την παρουσία στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην κατηγορία των Κορασίδων η Μάλαμα Παπαδημητρίου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, η Ελισάβετ Τέρπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των Νεανίδων και το χάλκινο κέρδισαν οι Γεωργία Χατζάκη (Νεάνιδες), Άλκης Σταματούρος (παίδες),  Εβελίνα Μαραμβελιωτάκη και Βασιλεία Χάλαρη (Παγκορασίδες). Παράλληλα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην πρώτη του χρονιά στους παίδες ο Σωκράτης Γιαννούτσος καταλαμβάνοντας την έκτη θέση καθώς και η Οικονόμου Ελπίδα που κατέλαβε την έβδομη θέση.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι διακρίσεις του Αιμίλιου Παπαθανασίου μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Ο Έλληνας πρωταθλητής του Θρύλου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και στο ομαδικό μεταξύ 28 πληρωμάτων, στον τρίτο αγώνα της σειράς Star Sailors League που διεξήχθη στην Ιταλία (50th TROFEO AMICIZIA) μαζί με τον Αντώνη Τσότρα. Οι δυο Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν την πρώτη θέση και στις τέσσερις κούρσες, αφήνοντας στη δεύτερη τον Γερμανό Λούκα Μόντενα και τον Ιταλό Ρομπέρτο Μπεναμάτι. Η απονομή των τροπαίων στον Αιμίλιο Παπαθανασίου και τον Αντώνη Τσότρα, πραγματοποιήθηκε από τον Φλάβιο Σκάλα ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στην κατηγορία Star.

Το μήνυμα του Αιμίλιου!

Στο μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αιμίλιος Παπαθανασίου ανέφερε τα εξής: «Μετά το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στην Ακουαφρέσκα και στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας, χθες μαζί με το συναθλητή μου Αντώνη Τσότρα κατακτήσαμε δυο χρυσά μετάλλια στον αγώνα του Star Sailors League dell’Amicizia 2016,  ένα στο ατομικό και ένα στο ομαδικό! Η τελευταία ημέρα των αγώνων ήταν επεισοδιακή με ανέμους που ξεπέρασαν και τα 7 μποφόρ. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να επιβληθούμε ανάμεσα στα 28 σκάφη από 9 χώρες! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που την απονομή των δυο τροπαίων μας την έκανε ένας ζωντανός θρύλος της ιταλικής ιστιοπλοΐας και όχι μόνο, ο Φλάβιο Σκάλα, όπου ξέχωρα από τις ολυμπιακές του διακρίσεις στην κατηγορία Σταρ ήταν κυβερνήτης για πολλά χρόνια στο Americas cup! Επόμενος αγώνας σε δέκα μέρες!

Τάε Κβό Ντο

Με μια πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και καλές εμφανίσεις συνοδεύτηκε η παρουσία του τμήματος Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στο Προκριματικό Παίδων –Κορασίδων, Νοτίου Ελλάδας που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων. Ο σύλλογός μας μετείχε με 7 αθλητές και η Αλίκη Καραμαργιού πανηγύρισε των πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με σπουδαία νίκη με 6-0 στην κατηγορία -44 Kg Κορασίδων.   Οι υπόλοιποι αθλητές του Ολυμπιακού που έλαβαν μέρος στους αγώνες ήταν οι εξής: Μπαλαγιάννης Γιάννης -61kg παίδων, Μπαλαγιάννης Δημήτρης -49kg παίδων, Γαϊτάνης Στάθης -57kg παίδων, Ζερβας Ευάγγελος -41kg παίδων, Μαμνιόγλου Δήμητρα -37kg κορασίδων,  Βαρβαρίγγου Άννα -41kg κορασίδων.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button