ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η γνωριμία της Beijing Enterprise FC U-17 με τον ελληνικό πολιτισμό!

Η αποστολή της ομάδας από το Πεκίνο ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και στην Αρχαία Ολυμπία.

Την πολιτιστική κληρονομία της Ελλάδος, η οποία έχει παγκόσμια ακτινοβολία, είχαν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν τα μέλη της αποστολής της Beijing Enterprise FC U17 με τις επισκέψεις τους στην Ακρόπολη των Αθηνών και στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο ελληνικός και ο κινεζικός πολιτισμός που είναι οι δυο αρχαιότεροι στον κόσμο είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά μετά από την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός να φιλοξενήσει στην Ελλάδα την αποστολή της ομάδας από το Πεκίνο.
Οι Κινέζοι αφού γνώρισαν τις ομορφιές των ελληνικών νησιών με την κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό επισκέφτηκαν την Ακρόπολη των Αθηνών και την Αρχαία Ολυμπία και είχαν διαπίστωσαν  γι’ άλλη μια φορά την τεράστια συμβολή της Ελλάδος στον παγκόσμιο πολιτισμό και αθλητισμό.
Η Ακρόπολη, τόσο ο Ιερός Βράχος όσο και το Μουσείο εντυπωσίασαν τα μέλη της αποστολής και έδειξαν το τεράστιο ενδιαφέρον του κινεζικού λαού για τον πολιτισμό. Η Ακρόπολη όπως και το Σινικό Τείχος για τους Κινέζους είναι παγκόσμια σύμβολα και αποδεικνύουν ότι οι δυο λαοί μεγαλούργησαν και άφησαν τεράστια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.
Τεράστιο ήταν και το ενδιαφέρον της αποστολής της ομάδας του Πεκίνου για την Αρχαία Ολυμπία. Τα μέλη της ομάδας φορώντας τις φανέλες του Ολυμπιακού επισκέφτηκαν το Μουσείο αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο και αισθάνθηκαν τυχεροί που περπάτησαν στο χώρο όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Κίνα που συμμετείχε για πρώτη φορά σ’ Ολυμπιακούς Αγώνες το 1952, διοργάνωσε με επιτυχία τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008  ενώ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Οι Κινέζοι πρωταγωνιστούν σε κάθε διοργάνωση ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στον Ολυμπιακό και στο τμήμα υδατοσφαίρισης έχει αγωνιστεί και η Κινέζα Ολυμπιονίκης Σουν Γιάτινγκ.
Στην Αρχαία Ολυμπία την αποστολή της Beijing Enterprise FC υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της Σχολής του Ολυμπιακού στον Πύργο Ηλείας με επικεφαλής τον κ. Αναστάσιο Φερεκίδη.
Το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον ελληνικό πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι τεράστιο και μέσα από το πρόγραμμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα εκείνα που είχαν διαβάσει μέσα από τα βιβλία. Ο Ολυμπιακός, στα 92 χρόνια ζωής του, προάγει το Ολυμπιακό Ιδεώδες, το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και είναι ο σπουδαιότερος αθλητικός πρεσβευτής της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button