ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αρχή του τέλους

Μετά από μία περίοδο κρίσης, για να φτάσει μία ομάδα στα επιθυμητά επίπεδα του προπονητή και να εκπληρώσει τις προσδοκίες του κόσμου, που ούτως ή άλλως στην περίπτωση του Ολυμπιακού, είναι ιδιαίτερα υψηλές, χρειάζεται χρόνος και… αποδείξεις ότι η αλλαγή έρχεται.

Ο Τάκης Λεμονής παρέλαβε μία πολύ περίεργη κατάσταση στον Ολυμπιακό και κλήθηκε να ανατρέψει τα πάντα… Κλίμα, ψυχολογία, αγωνιστική εικόνα, τα πάντα. Πράγμα που δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη.
Μέσα από μία διακοπή της περασμένης βδομάδας, οπότε και ο 57χρονος τεχνικός είχε την δυνατότητα να δουλέψει με τους παίκτες, διαπιστώσαμε ότι κάποια πράγματα άλλαξαν στον Ολυμπιακό. Με την ομάδα να επιστρέφει στις νίκες αλλά και να βγάζει αντίδραση ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε ένα ματς απέναντι στον δύσκολο Πανιώνιο, που την δεδομένη στιγμή έμοιαζε πιο δύσκολος λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά που ήθελε να ξεπεράσει με την νίκη ο Ολυμπιακός.
Ακολούθησε χθες το ματς στο “Καμπ Νου”. Κι εκεί είδαμε έναν Ολυμπιακό που δεν έπεσε αμαχητί αλλά πάλεψε εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πέτυχε ένα γκολ που ήρθε σαν ανταμοιβή της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών. Εξάλλου, όπως είχαμε ξαναγράψει, έπαιζε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Και πάλι, στάθηκε αξιοπρεπέστατα.
Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει την Κυριακή ότι αυτές οι ημέρες, που πέρασαν και έφυγαν φέρνοντας τις ελπίδες ξανά στον Πειραιά, θα αποτελέσουν την αρχή του τέλους για την κακή παρένθεση και τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν να του πάρουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδος. Άπαξ και βρήκε ρυθμό ο Ολυμπιακός, άπαξ και βρήκε καλή ψυχολογία, άπαξ και αρχίσουν να συνεννοούνται ακόμη καλύτερα οι ποδοσφαιριστές του, εκεί θα πούμε οριστικά “τέλος” στην μικρή κακή παρένθεση, η οποία στο χέρι της ομάδας είναι να δείξει πως ήταν απλά σύντομη και διδακτική.
Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται πάντα στην λίστα των must win αγώνων και ακόμη περισσότερο, είναι ένα ντέρμπι που ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό “παρών” στο Καραϊσκάκη. Είναι απαραίτητο, αφού η επιστροφή σε αυτό μετά την διακοπή λόγω Εθνικής, είναι το πρώτο ματς για τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Μία νίκη σημαίνει ότι το πρωτάθλημα πρακτικά ξεκινά από την αρχή. Και το ξέρει και ο Τάκης Λεμονής, όπως και όλοι οι παίκτες κι άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.
Τώρα είναι η ώρα για απαντήσεις!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button