ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

Η Αγία Τετράδα του Θρύλου

123123Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην έδρα της Νταρουσάφακα, την οποία άφησε πίσω του στη βαθμολογία.

Του Δημήτρη Μπούκα

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν για πρώτη φέτος αρκετά κυνική στο παιχνίδι της, δείχνοντας έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά για το σημερινό ματς. Το τελικό 71-77, αδικεί λίγο την προσπάθεια του Θρύλου στην άμυνα, καθώς οι Τούρκοι σε ορισμένες φάσεις ήταν τυχεροί, ενώ οι Γουίλμπεκιν και Γουοναμέικερ, ευστόχησαν σε πολύ δύσκολα τρίποντα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα πάντως ήταν πως οι πρωταθλητές Ελλάδος, σημείωσαν 77 πόντους, χωρίς να εκβιάσουν καταστάσεις, όπως στο ματς με τη Μακάμπι. Όλες οι επιθέσεις τους ήταν στοχευμένες, μεθοδικές, κάτι που δεν ίσχυε για την απέναντι πλευρά.
Οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά ήταν οι Ματ Λοτζέσκι και Γιώργος Πρίντεζης, οι οποίοι πέτυχαν αμφότεροι από 15 πόντους. Ειδικότερα ο πολιτογραφημένος Βέλγος ήταν χάρμα ιδέσθαι, ευστοχώντας στα έξι από τα οχτώ σουτ, που επιχείρησε, ενώ μοίρασε και τέσσερις τελικές πάσες. Από κοντά ήταν και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος βλέποντας πως δεν ήταν σε καλό βράδυ εκτελεστικά, δεν εκβίασε καταστάσεις. Η προσωπικότητά του η μεγάλη φάνηκε στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης, όταν πήρε την μπάλα στα χέρια του, κέρδισε φάουλ, ηρέμησε τους συμπαίκτες του, ενώ έδωσε και μία καταπληκτική ασίστ στον Πρίντεζη, που διαμόρφωσε τότε το 68-76.
Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής βέβαια ήταν με διαφορά ο Έρικ Γκριν, που δεν βλεπόταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην τέταρτη περίοδο σκόραρε οχτώ πόντους, που έκοψαν τις όποιες ελπίδες ανατροπής είχε το σύνολο του Ντέηβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού είναι φτιαγμένος για να παίρνει σουτ, όταν το ματς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και το απέδειξε για πολλοστή φορά σήμερα.
Οι τέσσερις αυτοί παίκτες αποτέλεσαν το άρμα μάχης των Πειραιωτών για το τρίτο διπλό στην φετινή Ευρωλίγκα, που τους ανέβασε στο 6-4, σβήνοντας κατά κάποιο τρόπο την ήττα από την Μακάμπι την περασμένη βδομάδα.
ΥΓ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πραγματοποίησε ίσως την κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, παίζοντας φοβερή άμυνα. Το γεγονός πως πολλές βρέθηκε με κοντύτερους αντιπάλους, αλλά τα έβγαλε πέρα και με το παραπάνω, δείχνουν την βελτίωση του στον συγκεκριμένο τομέα.
ΥΓ2. Ο «Σφαιρό» πήρε την ταυτότητα του πολύ Ντέηβιντ Μπλατ, όντας έτοιμος για κάθε πιθανή και απίθανη τακτική, που θα σκαρφιζόταν ο κόουτς της Νταρουσάφακα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button