REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Η αγάπη του κόσμου είναι πάνω από όλα για εμένα” (pics & vids)

Σε μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Central Park Cafe στην Καλλιθέα η παρουσίαση του βιβλίου του θρυλικού Βετεράνου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Παναγιώτη Κελεσίδη με τίτλο “Το Λιοντάρι του Θρύλου”.

Ο “Κελε” ιδιαίτερα συγκινημένος, βρέθηκε ανάμεσα σε παλιούς συμπαίκτες και φίλους από το χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και της πολιτικης ζωής της χώρας και παρουσίασε το βιβλίο του, το οποίο,  όπως χαρακτήρισε και ο ίδιος δεν είναι μια απλή βιογραφία αλλά μια κατάθεση ψυχής.

Το Redaroume στο πλαίσιο της παρουσίασης συναντήθηκε με τον “Κερβερο” όπως τον θυμούνται οι παλιοί και συνομίλησε μαζί του για το βιβλίο:

“Βρισκόμαστε εδώ, στο Central Park Cafe στην Καλλιθέα σε ένα πολύ ωραίο χώρο και έχουμε μία παρουσίαση την οποία βοήθησε να πραγματοποιηθεί ο φίλος μου ο Γιώργος Μαργωμένος. Την κάνουμε απόψε εδώ για τους φίλους, τους παλιούς συμπαίκτες και όλο τον κόσμο της Καλλιθέας. Έχουμε πολλούς προσκεκλημένους τους οποίους περιμένουμε, θα δούμε και ένα ωραίο βίντεο που έχουμε ετοιμάσει και περιμένουμε να πάρει ο καθένας το βιβλίο του. Ένα βιβλίο που πιστεύω πως δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη όχι μόνο των φιλάθλων του Ολυμπιακού αλλά και των φιλάθλων του ποδοσφαίρου γενικότερα”.

Όταν ρωτήθηκε για το βιβλίο του, ο “Κελέ” σχετικά με το αν μιλάει στην καρδιά τόσο των παλιών όσο και των νέων, απάντησε:

“Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα βιβλίο. Είναι μία κατάθεση ψυχής επί της ουσίας και αναφέρεται στο πως έχω ξεκινήσει, από πού έχω ξεκινήσει, από την επαρχία, από μία πολύ φτωχή οικογένεια και παράλληλα θέλω να περάσω και ένα μήνυμα στους νέους πως μόνο με την δουλειά, την υπομονή και την επιμονή μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους να φτάσουν κι εκείνοι εκεί που είχα φτάσει και εγώ. Δεν έχει να κάνει με το αν μία οικογένεια ενός παίκτη είναι πλούσια ή όχι. Μπορεί και ένας μικρός από μια φτωχή οικογένεια να έχει ένα πλούσιο ταλέντο, να αναδειχθεί και να μιλάει για αυτόν όλη η Ελλάδα. Εκείνο όμως που θέλω να περάσω στα παιδάκια είναι η δουλειά και πως μόνο έτσι μπορούν να πετύχουν αυτό που επιθυμούν”.

Στο πάνελ πλάι στον Κελεσίδη βρέθηκαν ο καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην υπουργός και βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος, ο επί σειρά ετών Δημαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης και ο Μπάμπης Χριστόγλου. Την παρουσίαση συντόνισε ο συνάδελφος Δημήτρης Μαργωμένος.

Δείτε το βιντεάκι που λειτούργησε σαν… πρόλογος της παρουσίασης, και όχι άδικα, αφού ο “Κελέ” έχει γράψει μεγάλη ιστορία πλάι στον Ολυμπιακό που είναι ικανή να μιλήσει από μόνη της:

Συγκλονιστικός όμως ήταν ο ίδιος όταν πήρε το λόγο και μίλησε για το βιβλίο του στους προσκεκλημένους. Αυθεντικός, όπως πάντα, ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και γεμάτος ερυθρόλευκη ψυχή, μίλησε για τους γονείς του, τα πρώτα του βήματα στον Πανσερραϊκό, το μεγάλο του άλμα στον Θρύλο, την Εθνική και το άδοξο τέλος για να κλείσει λέγοντας δακρυσμένος “αυτό όμως που μου έχει μείνει είναι η αγάπη που εισπράτω από τον κόσμο”.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του:

Ο “Κελέ” μαζί με την μεγάλη του αδυναμία, τον εγγονό του

Σχετικά Άρθρα

Back to top button