ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρωπαίος και στο τέλος των “πέτρινων” χρόνων (vid)

Είναι σίγουρα μία περίοδος που έχει στιγματίσει κάθε φίλαθλο του Ολυμπιακού, ειδικά εκείνους που τα έζησαν. Τα “πέτρινα” χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, τα χρόνια της αδικίας, της παρεξήγησης, της απαξίωσης και της “ανομβρίας” τίτλων, είναι πλέον μια μακρινή κακή ανάμνηση. Κακή μεν αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως ο Ολυμπιακός είχε και τότε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, ποιοτικούς που έκαναν την διαφορά, ακόμη και στην Ευρώπη.

Τα καταραμένα “πέτρινα” χρόνια βρίσκονταν προς το τέλος τους καθώς η περίοδος 1995-96 έμελλε να είναι η τελευταία προτού ο Ολυμπιακός ξεκινήσει την παντοκρατορία του!

Ένα ακόμη ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκίνησε σαν σήμερα, 8/8 του 1995 από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια, απέναντι στην τοπική Σλάβια.

Οι ερυθρόλευκοι του Σταύρου Διαμαντόπουλου είχαν στις τάξεις τους ένα μεγάλο αστέρι του πολωνικού ποδοσφαίρου, τον Αντρέι Γιουσκόβιακ που μόλις είχε αποκτηθεί.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός που φυσικά είχε πάντα τον κόσμο στο πλευρό του, νίκησε 2-0 εκτός έδρας πραγματοποιώντας ένα δαιμονιώδες ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα! Την αρχή είχε κάνει ο Ίβιτς στο 80 και στο 90 ο Αντρέι Γιουσκόβιακ “κλείδωσε” την νίκη που ουσιαστικά ήταν και μισή πρόκριση για τους ερυθρόλευκους του Σταύρου Διαμαντόπουλου.

Μετά την Σλάβια Σόφιας, την οποία ασφαλώς και απέκλεισε ο Ολυμπιακός, ακολούθησε η Μπράνικ Μάριμπορ από την Σλοβενία και στην συνέχεια η μεγάλη Σεβίλλη, την οποία ο Ολυμπιακός δεν απέκλεισε για ελάχιστα… χιλιοστά, όσα δηλαδή έφυγε παραπάνω το σουτ του Καραπιάλη και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι! Όταν έρθει εκείνη η ημέρα θα το θυμηθούμε αναλυτικά, αλλά πιστεύουμε πως κανείς δεν έχει ξεχάσει εκείνο το δοκάρι…

08/08/1995 Σλάβια Σόφιας – Ολυμπιακός, 1ος Γύρος, 1ος Αγώνας Κύπελλο UEFA 0 – 2 80′ Ίβιτς, 90+2′ Γιουσκόβιακ

Ολυμπιακός (Σ. Διαμαντόπουλος): Ράντος, Παχατουρίδης, Σκαρτάδος, Αμανατίδης (65′ Μαρινάκης), Νταμπίζας, Ίβιτς, Πασσιαλής (60′ Καλαντζίς), Αλεξανδρής, Καραπιάλης, Σαπάνης (81′ Γιουσκόβιακ)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button