ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ευθύνη της Αστυνομίας τα επεισόδια»

Την απολογία της παρέδωσε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League η ΠΑΕ Ολυμπιακός για όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. 

Στην Αστυνομία αποδίδει ο Ολυμπιακός τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» αμέσως μετά την λήξη του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ

Οι «ερυθρόλευκοι» απολογήθηκαν απομεσήμερο της Πέμπτης (8/2) στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League τονίζοντας ότι όλα όσα συνέβησαν αποτελούν αποκλειστικά ευθύνη της Αστυνομίας σημειώνοντας ότι «υπήρξε αναίτια χρήση βίας»

Με την πειραϊκή ΠΑΕ να ζητάει την μεταβολή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει για αφαίρεση τριών βαθμών και αποκλεισμού της έδρας κεκλεισμένων των θυρών σε επιβολή προστίμου.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, τόνισε: «Καλούμαστε για τρία διαφορετικά περιστατικά. Η χρήση καπνογόνου δεν προκάλεσε διακοπή του αγώνα και δεν υπήρξε απειλή προς κάποιον παίκτη. Κάηκαν πανό πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους. Τέτοια συμβαίνουν στα γήπεδα, δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό στα παιχνίδια και στα ντέρμπι. Δεν υπήρξε καθυστέρηση και αυτό το παράπτωμα δεν εντάσσεται στο άρθρο 15.

Για τα επεισόδια λίγο μετά το τέλος… Τέσσερα με πέντε άτομα που είχαν διαπίστευση πήγαν προς στους διαιτητές για να διαμαρτυρηθούν και απωθήθηκαν. Υπήρξε αντίδραση και από τη θύρα των ΑΜΕΑ μπήκαν στο γήπεδο 20-25 άτομα και κινήθηκαν εναντίον τους. Ζητάμε να μεταβληθεί η κατηγορία για -3 και κλείσιμο του Καραϊσκακη (για 2-4 ματς), να υπάρξει επιείκεια και να επιβληθεί πρόστιμο. Δημιουργήθηκε μια συμπλοκή, αλλά δεν έγινε καμία φθορά και δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία. Ζητάμε για αυτό να μεταβληθεί η τιμωρία μας. Είναι μισή αλήθεια αυτά που γράφονται στις εκθέσεις. Οι διαιτητές είχαν αποχωρήσει. Δεν έπεσε ούτε ένα μπουκάλι».

Παράλληλα, κατατέθηκε ζητήθηκε να κατατεθεί υπόμνημα το πρωί της Παρασκευής από τους «ερυθρόλευκους».

O Κούλης Δουρέκας από την πλευρά του επσήμανε: «Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε καύση φανελών και κρεμάστηκαν ανάποδα οι φανέλες και έγινε καύση και πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους. Είναι κάτι που συνηθίζεται αυτό με τις φανέλες, ως πικάρισμα ανάμεσα στους οπαδούς. Για τα όσα συνέβησαν μετά δεν ήμουν μπροστά, διότι πήγα στη φυσούνα για την ομαλή αποχώρηση των παικτών. Είχαν μείνει τρεις σεκιούριτι και τρεις παίκτες. Υπήρξε η αστυνομία μέσα, κινήθηκε απειλητικά προς τους σεκιούριτι, έπεσαν καπνογόνα από οπαδούς και απάντησε η αστυνομία με καπνογόνα. Υπήρξε εξαγρίωση για όσα συνέβησαν. Δεν υπήρξε πρόβλημα με την αποστολή της ΑΕΚ που έδωσε συγχαρητήρια. Και χθες στο Κύπελλο μπήκαν οπαδοί στο γήπεδο».

Μπαταγιάννης (Νομικός εκπρόσωπος): «Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχει να έρθει ο Ολυμπιακός κατηγορούμενος για τέτοια κατηγορία. Κι αυτό συνέβη λόγω της τεράστιας προσπάθειας της διοίκησης και του κόσμου. Για το καλό του αθλήματος και της ομάδας. Δεν θα συνέβαινε τίποτα αν δεν λειτουργούσε έτσι η αστυνομία. Χωρίς λόγο, σε μια ομάδα που δεν έχει δημιουργήσει επεισόδια, προσπάθησε να επιχειρήσει αναίτια. Πρέπει να το συνεκτιμήσετε».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button