REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερυθρόλευκοι “σίφουνες” (pics)

Το κοινωνικό τους πρόσωπο αλλά και τα αγωνιστικά τους… “δόντια” έδειξαν οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού που πήραν μια ευρεία νίκη με 8-3 παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο επί της ομάδας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου σε έναν αγώνα που έγινε για ιερό σκοπό στο Μοσχάτο.

Τον υπ’ αριθμόν 653 φιλικό τους αγώνα έδωσαν οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Μοσχάτου απέναντι στην ομάδα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο πλευρές ενίσχυσαν σημαντικά το κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. Μπροστάρης πάντα σε τέτοιες πρωτοβουλίες ο Ολυμπιακός, δεν γινόταν να μην συμμετάσχει, ειδικά όταν ο σκοπός είναι ιερός και προς το κοινωνικό ώφελος. Μάλιστα στον προαύλιο χώρο του γηπέδου Μοσχάτου είχαν συγκεντρωθεί τα κιβώτια με τα αγαθά που προσέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι παλιές δόξες των ερυθρολεύκων έδωσαν βροντερό “παρών” και έγιναν μάλιστα δεκτοί με χειροκροτήματα, αγκαλιές και χαμόγελα από τους αντιπάλους τους όταν έφταναν στο γήπεδο.

Πριν την σέντρα του αγώνα δεν έλειψαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις με την ομάδα του Ιπποκρατείου να τιμά τους Βετεράνους του Ολυμπιακού, τον Πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δήμαρχο Πειραιά που πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη, ύστερα από πρόταση του νυν Προέδρου και ιδιοκτήτη της ομάδας.

Σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές, τόσο οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού όσο και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τίμησαν έναν εκλεκτό πολίτη του Δήμου, που δεν είναι άλλος από τον Θρυλικό Αρχηγό, Ηλία Ρωσίδη. Το βραβείο παρέλαβε ο εγγονός του, Ηλίας Ρωσίδης!

Πριν το παιχνίδι τηρήθηκε με ευλάβεια ενός λεπτού σιγή για τους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους στις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, ενώ ακούστηκε και ο Εθνικός Ύμνος πριν από εκείνον του Ολυμπιακού.

Μετά τις βραβεύσεις, είχε έρθει η ώρα για ποδόσφαιρο, γεγονός που κρινόταν… επιτακτικά απαραίτητο, μιας και το κρύο ήταν ήδη τσουχτερό στο γήπεδο του Μοσχάτου!

Η αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίστηκε από τους Κελεσίδη, Γκαϊτατζή, Αγγελή, Πολίτη, Κωτάκη, Γκαβέζο, Χρήστο Καλτσά, Αρζινό, Κοκολάκη, Καλαμάρα, Σιδέρη, Γαϊτανάρο, Παχατουρίδη, Καρασαβίδη, Βαμβακούλα, Κουμαριά, Μπονόβα, Ρούσο, Κτενά, Ξανθόπουλο, Καλογερόπουλο, Καλύκα, Καραβίτη, Βέλλιο, Σταυρόπουλο, Βασιλειάδη, Κώστα Καλτσά, και ο Γενικός Γραμματέας των Βετεράνων, Αντώνης Γλύκας.

Ρηγούτσος και Τουλγέρογλου ήταν και πάλι οι φροντιστές, ενώ το “παρών” έδωσε δίχως να αγωνιστή και η μεγάλη ερυθρόλευκη δόξα, ο Παύλος Βασιλείου που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Ο τεχνικός της ομάδας, Χρήστος Καλτσάς, παρέταξε τους Κώστα Καλτσά, Καλαμάρα, Μπονόβα, Παχατουρίδη, Καλογερόπουλο, Κοκολάκη, Καλύκα, Καρασαβίδη, Βαμβακούλα, Σιδέρη και Ξανθόπουλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού συνέχισαν το ξέφρενο σερί τους καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν χάσει παιχνίδι! Το σκορ άνοιξε με ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ ο Καλογερόπουλος για να διπλασιάσει τα τέρματα των ερυθρολεύκων με πέναλτι ο Βαμβακούλας. Η ομάδα του Ιπποκρατείου κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1 και κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι βετεράνοι έβαλαν μπρος τις μηχανές! Με τους Παχατουρίδη και Ξανθόπουλο να επελαύνουν από δεξιά σε δύο περιπτώσεις, Καλύκας και Καλογερόπουλος έκαναν μετά από σέντρες, με κεφαλιές το 3-1 και 4-1 αντίστοιχα, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Το ακούραστο μηχανάκι που ακούει στο όνομα Ανδρέας Μπονόβας είχε κέφια για ένα ακόμη παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις. Τελικά μία από αυτές στο δεύτερο ημίχρονο είχε ως τελικό αποδέκτη τον Καλαμάρα για το 5-1, ενώ ο Παχατουρίδης με το γνωστό απαράμιλλο στύλ του έκανε το 6-1. Οι ερυθρόλευκοι είχαν όμως… πολλά κέφια και συνέχισαν να αυξάνουν τον δείκτη του σκορ! Ο Γιάννης Σιδέρης με μία ασύλληπτη κεφαλιά έκανε το 7-1 και ο Καλογερόπουλος πέτυχε το χατ τρικ του, το οποίο και εδικαιούτο απόλυτα για να γράψει το 8-1. Το Ιπποκράτειο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να διαμορφώσει το τελικό 8-3, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Κώστα Καλτσά να πραγματοποιεί καίριες επεμβάσεις και μία τρομερή τετραπλή απόκρουση “απαγορεύοντας” στους αντιπάλους να σκοράρουν σε πολλές περιπτώσεις.

Το τελικό 8-3 βρήκε τις δύο ομάδες αγκαλιασμένες να μοιράζουν συγχαρητήρια και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να κάνουν αρχικά το χρέος τους, φορώντας την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο για 653ο παιχνίδι και δευτερευόντως να παίρνουν ακόμη μία νίκη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button