Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Επτάρα» επί του Αστέρα Τρίπολης! (Video)

Στις 25 Μαρτίου του 2012 ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μιραλάς, που πέτυχε «καρέ» διέλυσε τους Αρκάδες με 7-2 προσφέροντας το καλύτερο δώρο στον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής.

 

Με μία από τις πιο ευρείες νίκες των τελευταίων ετών, είναι άρρηκτα συνεδεδεμένη η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα, όπου ο Θρύλος με τον Ερνέστο Βαλβέρδ στην άκρη του πάγκου του, διέλυσε με 7-2 τον Αστέρα Τρίπολης στον Ναό, προσφέροντας το καλύτερο δώρο στον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής. Στον δρόμο προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της σεζόν!

Μεγάλος πρωταγνωιστής και τοπ – σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο διεθνής Βέλγος σούπερ σταρ με τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε, πανηγύρισε το παρθενικό του «καρέ» με την φανέλα του Θρύλου!

Ψυχρολουσία και 0-2 στο 16!

Ο Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει την ομάδα μας με τον Ναβάρο στο 13΄και τον Ροτζέριο τρία λεπτά αργότερα (16΄). Το παιχνίδι δεν έμοιαζε με κανένα από τα προηγούμενα, που είχαν δώσει οι ντμαπλούχοι Ελλάδας στην πύρινη έδρα τους την ίδια σεζόν

Στο 19΄ο Μπαρτολίνι ανατρέπει τον Μακούν μέσα στην περιοχή του Αστέρα. Ο διαιτητής υποδεικνύει το καθαρό πέναλτι και ο Μιραλάς στο 20΄μετατρέπει την εσχάτη των ποινών σε γκολ για το 1-2 .

 

Διαστημικός Θρύλος στην επανάληψη και μυθική ανατροπή!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιαστικός! Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν με  γήπεδο με ορμή και πετυχαίνοντας τρία γκολ σε διάστημα λίγων λεπτών ανέτρεψαν το 1-2, μετατρέποντας το σε 4-2. Την αρχή έκανε ο Τζιμπούρ στο 49΄, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με ωραίο πλασέ. Αμέσως μετά ήταν και πάλι η σειρά του Μιραλάς με σουτ μέσα από την περιοχή στο 51΄να γράψει το 3-2 και του Ορμπάιθ στο 53ο λεπτό να γράψει με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής το 4-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αρκέστηκαν σε αυτό το σκορ και συνέχισαν να πιέζουν, να παίζουν γρήγορα, απλά, ομαδικά και να ξεσηκώνουν τις κερκίδες. Στο 70΄ο Μιραλάς έκανε το 5-2 και στο 80΄ο Φουστέρ το 6-2, για να κλείσει το σκορ και πάλι ο Μιραλάς στο 89ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλαυση, πρόσφερε θέαμα και ευχαρίστησε τους χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και αυτούς που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση. Το θέαμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοδέστο (46′ Μανιάτης), Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ (71′ Καζίμ – Ρίτσαρντς), Μιραλάς, Αβραάμ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (78′ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39′ λ.τ. Φορμίκα), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ρόμπλες, Ροτζέριο (72′ Εγκον), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα.

 

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης στο παρακάτω video

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button