ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο η Κ-13

Τη δυνατότητα να θαυμάσουν την ιστορία της Ελλάδας είχαν οι παίκτες που απαρτίζουν την Κ-13 του Ολυμπιακού.

 

 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, που έχει τον τίτλο «Life Outside the Box», η ομάδα Κ-13 επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής (18/9) το Πολεμικό Μουσείο.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές μαζί με τον προπονητή  Χρήστο Σκαλτσά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν την ιστορία της Ελλάδας.

Μέσα από την ξενάγησή τους έμαθαν πολλά για τους ήρωες των πολέμων της χώρας μας, είδαν τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί τους, από την αρχαιότητα έως σήμερα αλλά και ιερά κειμήλια. Στο Πολεμικό Μουσείο υπάρχει φωτογραφικό αρχείο με 70.000 τεκμήρια από το 1987 έως το 1970, 25.000 αντικείμενα από την αρχαιότητα έως σήμερα αλλά και σπάνιο κινηματογραφικό αρχείο.

Η Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείο για τη φανταστική ξενάγηση και τα «μαθήματα» ιστορίας προς τα παιδιά της Κ-13.

Ο Ολυμπιακός φροντίζει καθημερινά ώστε τα παιδιά του να δουλεύουν πέρα από το ποδόσφαιρο και σε άλλους τομείς όπως είναι η εκπαίδευση και η πνευματική τους καλλιέργεια.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button