Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επική πρόκριση επί της Ρουμπίν Καζάν! (Video)

Σαν σήμερα το 2012 ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στους «16» του Europa League  επικρατώντας στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0 της ρωσικής ομάδας.

 

Με μία τεράστια σε αξία πρόκριση επί της Ρουμπίν Καζάν στους «16» του Europa League  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία!

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται κιόλας πέντε χρόνια απότην μαγική νύχτα, που βρήκε τον Θρύλο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην άκρη του πάγκου του, να πανηγυρίζει μία επική πρόκριση σε βάρος της ρωσικής ομάδας με δύο νίκες με σκορ 1-0 στον Ναό.

Κι αυτό γιατί, μία εβδομάδα νωρίτερα είχε προηγηθείο εκτός έδρας θρίαμβος με το ίδιο σκορ στο παγωμένο «Λουζνίκι» στην Μόσχα χάρη σε γκολ του Νταβίντ Φουστέρ από το 71’

Στο αγωνιστικό «κομμάτι», οι πρωταθλητές Ελλάδας  ξεκίνησαν δυνατά, ευτύχησαν να σκοράρουν με γκολ-καραμπόλα του Τζιμπούρ (13′) και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαν ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ.

Στην επανάληψη η Ρουμπίν τα έπαιξε όλα για όλα, βγήκε μαζικά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός -κακώς- κλείστηκε πίσω, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Ρόι Κάρολ!

Ο διεθνής Βορειοϊρλανδός πορτιέρο, ο οποίος από το 70ό λεπτό αγωνιζόταν με θλάση, αποδείχθηκε σε ηρωίκή μορφή για τον Θρύλο, πραγματοποιώντας μάλιστα στο 92’ την απόκρουση της χρονιάς με το ένα χέρι στέλνοντάς την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Βαλντέζ!

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (81′ Μοντέστο), Μιραλάς, Ιμπαγάσα (72′ Μακούν), Τζιμπούρ.

Ρουμπίν Καζάν (Κουρμπάν Μπερντίεβ): Ριζικόβ, Κουζμίν, Σαρονόβ (68′ Νέμοβ), Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Νάτχο, Κίσλιακ (46′ Ντιαντιούν), Ριαζάντσεβ, Καραντενίζ, Νέλσον Βαλντές, Μάρτινς (64′ Κασάεβ).

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αξέχαστου αγώνα στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button