ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επική νίκη επί της Σταντάρ Λιέγης! (Video)

Στις 20 Οκτωβρίου του 2009 ο Ολυμπιακός με γκολ των Κώστα Μήτρογλου (43′) και Ιεροκλή Στολτίδη (94′) λύγισε με 2-1 την Σταντάρ Λιέγης στον Ναό και έκανε άλμα πρόκρισης για τους «16» του Champions League.

 

 

Με μία από τις συγκλονιστικότερες και παράλληλα σημαντικότερες ευρωπαϊκές του νίκες συνδέεται χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμληρώνονται κιόλας εννιά χρόνια από την μαγική βραδιά της 20ής Οκτωβρίου του 2009, όπου ο Θρύλος των γηπέδων λύγισε δύσκολα στον Ναό την Σταντάρ Λιέγης με 2-1 και είχε πετύχει ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήαμ για την πρόκρισή του στους «16» του Champions League

«Λυτρωτής» για τον Ολυμπιακό αναδείχθηκε ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο οποίος άριστα προωθημένος στην άμυνα της Σταντάρ με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 στο 94’ χαρίζοντας στον Αυτοκράτορα μία τεράστια σε αξία νίκη με 2-1 βάζοντας .. φωτιά στις εξέδρες του «Γ. Κατραϊσκάκης»

Απέναντι στην .. σταχτοπούτα, αλλά πολύ ποιοτική ομάδα του Βελγίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα

Ο Θρύλος, ωστόσο, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 25’ όταν το σουτ – οβίδα του Λουτσιάνο Γκαλέτι τράνταξε το δοκάρι των Βέλγων!

Τελικά προηγήθηκε η Σταντάρ με όμορφο γκολ του Ντε Καμάργκο στο 38’.

Όμως ο Θρύλος έβγαλε αντίδραση και στο 43’ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με πολύ όμορφη κεφαλια΄του Κώστα Μνήτρογλου

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σταντάρ είχε κι αυτή μια καλή ευκαιρία και ένα δοκάρι με τον Γιοβανοβιτς. Ακυρώθηκε και ένα κανονικόταττο γκολ του Ντουντού, που μόνο ο Προένσα ξέρει το γιατί.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελειώσει ισόπαλο, από το 85 κι έπειτα ο Ολυμπιακός δημιουργούσε φάση σχεδόν κάθε λεπτό, προειδοποιώντας για το τί θα συνέβαινε!

Με τον κόσμο τρελαμένο να σπρώχνει την ομάδα, και τον Μπολάτ να μην προλαβαίνει να «βγάζει». Τελικά στο 94’  ο Ιεροκλής Στολτίδης χάρισε στον Θρύλο μία τεράστια νίκη, εκτοξεύντας στα ουράνια τους οπαδούς της κορυφαίας ελληνικής ομάδας

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ζαϊρί (72′ Στολτίδης), Ζεβλάκοβ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα.

Σταντάρ Λιέγης (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Νταλμά (48′ Καρσελά-Γκονζάλεζ), Μποκανί, Ντε Καμάργκο (88′ Νισέζ), Καμοτσάτο, Σαρ, Μανγκαλά, Γιοβάνοβιτς, Βίτσελ.

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις εκείνης της νίκης του Ολυμπιακου  στο παρακάτω video

https://youtu.be/JgzUFktPG9E

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button