ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Επιβάλαμε τον ρυθμό μας, μπορούσαμε να κερδίσουμε»

Στην διαφορά ποιότητας που χώριζε τον Ολυμπιακό από την ΑΕΚ εστίασε ο Όσκαρ Γκαρθία.

 

Ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την συνολική απόδοση των παικτών του στον πρώτο προημιτλεικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Όσκαρ Γκαρθία σητν καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του πρώτου προημιτελικού με την ΑΕΚ.

Ο Καταλανός τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του είχαν τη απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων ζητώντας το γκολ, που θα τους χάριζε την νίκη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που έπαιξε κλειστά.
Επίσης, τόνισε πως η ομάδα του καλείται πλέον να σκοράρει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ενώ για τη μη χρησιμοποίηση των Μιραλάς, Ανσαριφάρντ ανέφερε πως είχαν προβλήματα φυσικής κατάστασης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Όσκαρ Γκαρθία:

Για το πιο θα ήταν το πιο δίκαιο σκορ του αγώνα: «Πιστεύω πως θα έπρεπε να νικήσουμε, ειδικά αν κρίνουμε από το πρώτο ημίχρονο, όταν χάσαμε πολλές καλές ευκαιρίες, αλλά οι επιθετικοί μας δεν είχαν την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα για να το κάνουμε. Έπρεπε να νικήσουμε, όμως υπάρχουν και παιχνίδια που δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Για την επιλογή του να μην ξεκινήσει Ανσαριφάρντ και Μιραλάς: «Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, αμφότεροι είχαν προβλήματα φυσικής κατάστασης. Ήταν πολύ κουρασμένοι από το τέλος του προηγούμενου αγώνα και δεν ήταν σε θέση να παίξουν πολλά λεπτά».

Για το αν υπάρχει φαβορί μετά το 0-0: «Το αποτέλεσμα μας υποχρεώνει να βάλουμε ένα γκολ στη ρεβάνς, αφού σήμερα δεν το καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένος όμως, γιατί παίξαμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και παίξαμε καλά, επιβάλαμε το ρυθμό μας και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Παίξαμε καλά και μπορούσαμε να σκοράρουμε».

Για το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρίες: «Αυτό λέει πολλά για το πόσο καλά παίξαμε σήμερα, διότι η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς επιθετικούς, όπως τον Λιβάια, τον Λάζαρο, τον Μασούντ, τον Αραούχο, όμως εμείς τους περιορίσαμε και δεν κατάφεραν να μας απειλήσουν. Είναι ενδεικτικό της ποιότητας που είχαμε, το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρίες, οφείλεται σε μας».

Για τα προβλήματα κόπωσης κι αν επηρέασε αυτή την ομάδα: «Ποτέ δεν μπορώ να μιλάω και να σχολιάζω την δουλειά προηγούμενων προπονητών, διότι δεν ήμουν εδώ. Πάντως έπρεπε να κάνουμε αρκετές αλλαγές γι’ αυτό το λόγο και αυτό έγινε, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών».

0

Σχετικά Άρθρα

Back to top button