Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επετειακά «ντόρτια» πρόκρισης στον πελάτη! (Video)

Σαν σήμερα το 2008 ο Θρύλος συνέτριψε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στον Ναό σε νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, συνεχίζοντας την κούρσα του προς την κατάκτηση του νταμπλ.

 

Με έναν θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό!

Συμπληρώνονται κιόλας εννιά χρόνια από εκείνη την ονειρεμένη βραδιά της 16ης Ιανουαρίου του 2008 όπου ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του είχε συντρίψει με 4-0 τον αιώνιο πελάτη στον Ναό παίρνοντας εκκωφαντική πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον δρόμο προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της σεζόν.

Οι «πράσινοι», οι οποίοι τρεις ημέρες νωρίτερα είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο ματς της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, με …  αβάντα την προκλητικά ευνοϊκή  διαιτησία του Καλόπουλου, είχαν … αποθρασυνθεί κι έρχονταν με βλέψεις νίκης στο «κάστρο» του Θρύλου!

Υπολόγιζαν όμως χωρίς το τσαγανό, την ποιότητα, αλλά και τον χαρακτήρα πρωταθλητή, που διέπει δεκαετίες τώρα τους ποδοσφαιριστές του Θρύλου. Κι έφυγαν στα … τέσσερα, με τον Αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου να τους κάνει … αξέχαστο δώρο γενέθλιων για τα ψεύτικα 100 χρόνια από την ίδρυση τους… Ας πρόσεχαν…

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 6’ άνοιξε το σκορ με φωτοβολίδα του Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα από τα 30 μέτρα!

Ο Βασίλης Τοροσίδης στο 63΄έγραψε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, για να έρθει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο 66’ να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Σαριέγκι και με ψύχραιμο πλασέ να πετύχει το 3-0 μέσα σε πανδαιμόνιο από 30.000 οπαδούς του Ολυμπιακού!

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Λιονέλ Νούνιες με απίστευτο γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Τάσου Πάντου.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνης της ονειρεμένης «τεσσάρας» του Θρύλου επί του Παναθηναϊκού στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button