ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΧωρίς κατηγορία

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός!

Εμφατική νίκη-πρόκριση επί της Μπεσίκτας πέτυχε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, θριαμβεύοντας με 68-45 στο κλειστό της Γλυφάδας.

 

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η εκπληκτική ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού την κομβική αναμέτρησή της με την Μπεσίκτας διασύροντας την τουρκική ομάδα με 68-45 στο κλειστό της Γλυφάδας και προκρίθηκε πανάξια στην επόμενη φ΄ση του Eurocup.

Η Ελένη Καπογιάννη παρέταξε σχήμα με τις Χατζηνικολάου, Άντερσον, Καλτσίδου, Μάζιτς και Μακόλι, ποντάροντας στην πολύ πιεστική άμυνα και την έφεση των παικτριών της να «τρέξουν» στο τρανζίσιον!

Τα πλάνα της έμπειρης προπονήτριας του Θρύλου λειτούργησνα άωψογα, αφού μόλις στο 5’ ο Ολυμπαικός προηγήθηκε με το εκκωφαντικό 12-0, αφήνοντας στα .., σχοινιά τις αντιπάλους του!

Το πρώτο του καλάθι ο Ολυμπιακός το έφαγε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει, με τον Θρύλο να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 22-7. Σε εκείνο το σημείο, η Άντερσον είχε 8 πόντους, ενώ η Μακόλι είχε 8 ριμπάουντ.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Μπεσίκτας ξεκίνησε μ’ ένα επιμέρους 0-6 μειώνοντας το σκορ στα επίπεδα του 22-13, όμως γρήγορ αο Ολυμπαικός ξαναπήρε … μπροστά

Με την Σπυριδοπούλου να πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους πόντους ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 27-17

Τρία και κάτι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Καλτσίδου με όμορφο ποστάρισμα έκανε το 29-17, για να απαντήσουν αμέσως οι φιλοξενούμενες για το 29-19. Η Μάζιτς με όμορφο τελείωμα έκανε το 31-19, με την Ούζουμ να απαντά αμέσως για το 31-21, το οποίο ήταν τελικά και το σκορ του ημιχρόνου.

 

Ερυθρόλευκο «πάρτι» στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στην αρχική του πεντάδα με τις Χατζηνικολάου, Άντερσον, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου και Μακόλι, συνεχίζοντας να παίζει εξαιρετική άμυνα.

Η έφεση στην πολύ πιεσιτκή άμυνα , αλλά και οι πολλές όμορφες συνεργασίες στην επίθεση, αποτελούσαν ικανή κα αναγκαία συνθήκη, ώστε η διαφορά να «ανοίξει» ακι ο Ολυμπαικός να θέσει θεμέλια θριάμβου

Με τις Άντερσον και Μακόλι να παίρνουν μπροστά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 38-24 στο 24’

Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα των ταμπλούχων Ελλάδας κι ένα λεπτό πριν τελειώσει η τρίτη περίοδος, η Σωτηρίου με τρίποντο διαμόρφωσε το 45-29, ενώ η Άντερσον από το ύψος των βολών, έκανε το 47-29, με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με τρίποντο της Άντερσον, για το 50-29, ξεκίνησε η τελευταία περίοδος για τον Ολυμπιακό, με το +19, να είναι η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι Τορυκάλες απάντησαν μ’ ένα σερί 2-11 έφτασαν τοσκορ στα επίπεδα του 52-40.

Προσωρινά όμως…

Η Μάλτση με το πρώτο της τρίποντο στο ματς έκανε το 57-40, πηγαίνοντας και πάλι τη διαφορά στο +17, για να απαντήσει αμέσως η Τζέλοους, με δικό της τρίποντο, τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς. Η Καλτσίδου συνέχισε το επιθετικό της κρεσέντο και με τρίποντο έκανε το 64-43, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +21, με την Άντερσον να την μεγαλώνει και άλλο κάνοντας το 65-43, ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Φυσικά δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 68-45 παίρνοντας μια πανάξια νίκη.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button