ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εδώ είναι Πειραιάς!

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός συνέτριψε την ΑΕΚ με 26-18 και προκρίθηκε πανάξια στο Final-4  του Κυπέλλου. 

 

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού τον προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ θριαμβεύοντας με 26-18 στο «Μελίνα Μερκούρη» και τσέκαρε πανάξια το εισιτήριο της πρόκρισης για το επερχόμενο Final-4 που θα διεξαχθεί στη Γλυφάδα το διήμερο 10-11 Μαρτίου.

Με τους «ερυθρόλευκους» να διευρύνουν το αήττητο σερί τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Εκεί, όπου ο Θρύλος θα παλέψει για την πρώη Κούπα στην ιστορία του νεοσύστατου τμήματος

Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα ,με … κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα με 26-22 , μπήκαν … φουριόζοι και από τα πρώτα λεπτά φρόντισαν να εμφανίσου τις τεράστιες δυνατότητές τους υποχρεώνοντας τους «κιτρινόμαυρους» σε παθητικό ρόλο.

Με όπλο την πολύ πιεστική άμυνα και με αξιοθαύμαστη επιθετική λειτουργία, ο Θρύλος πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά βάζοντας τον κόσμο του στην«εξίσωση»!

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 17-8! Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τους παίκτες του Γιώρογυ Ζαραβίνα να επιδεικνύουν τεράστια ψυχραιμία και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έκανε άριστη διαχείριση και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά του

Ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση!

Στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Δημήτρη Τζηρά να ισοφαρίζει τα γκολ της ΑΕΚ γα το 2-2. Σανίκης και Τζηράς, με το τρίτο του προσωπικό γκολ, έδωσαν «αέρα» δυο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους». Το 5-5 του δέκατου λεπτού έγινε πολύ γρήγορα 7-5 χάρη σε δύο ακόμα τέρματα του Τζηρά ο οποίος πριν από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου έχει φτάσει τα πέντε γκολ. Στο 13:33 του ματς η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στα τρία γκολ με το τέρμα του Πέτρου Κανδύλα για το 8-5. Το σερί του Θρύλου έφτασε στο 6-0 για να γίνει το 11-5 στο 20:20 με τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα να παίζουν αποτελεσματική άμυνα και να κρατάνε τους αντιπάλους χωρίς γκολ για έντεκα λεπτά. Ασταμάτητος ο Θρύλος διεύρυνε το προβάδισμα του στα εννιά τέρματα (15-6 στο 26:44), για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 17-8, ενώ η διαφορά είχε φτάσει και τα δέκα γκολ με δυο συνεχόμενα τέρματα του Παναγιώτη Στούμπη που πήρε τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα και έφτασε και αυτός τα πέντε στο πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός με ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη πρόκριση.

Καθολική επικράτηση

Ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια σοβαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς κανένα σημάδι χαλαρότητας από την διαφορά που είχε εξασφαλίσει, συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι με τη διαφορά πλέον να διατηρείται σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Σανίκης και Κανδύλας διαμόρφωσαν το 18-8 και 19-8 αντίστοιχα. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης πραγματοποιώντας φοβερή εμφάνιση, σταματούσε κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του. Ο Γρηγόρης Σανίκης με εντυπωσιακή προσπάθεια, έγραψε το 24-13 δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης ο Θρύλος διατήρησε το ίδιο υψηλό τέμπο χωρίς να επιτρέψει στην ΑΕΚ να ψαλιδίσει τη διαφορά. Το τελικό 26-18, σφράγισε την εντυπωσιακή πρόκριση των «ερυθρόλευκων». Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Τζηράς με έξι τέρματα και ακολούθησαν ο Στούμπης με πέντε και οι Σανίκης και Κανδύλας από τέσσερα.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-4, 8-5, 10-5, 14-6, 17-8 (ημ), 18-8, 19-10, 21-12, 24-13, 25-15, 26-18

Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Κρητικός 4, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 2, Σκρόμπιτς, Στούμπης 5, Κανδύλας 4, Σανίκης 4, Αλβανός, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΑΕΚ: Νικολαϊδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκαζ 6, Ζαμπούνης 2, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χάτσικας, Λόκεν 3, Δόμπρης, Βαμβακάς, Αρηυρού 1, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνας 2, Αλικάκος

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button