ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είχε Νίκολα και … άμυνα μπετόν!

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός υπέταξε άνετα με 70-56 τον Ερυθρό Αστέρα έχοντα ςκορυφαίο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ με 16 πόντους και προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά του Ηρακλείου, όπου την Κυριακή θα αναμετρηθεί με την Μακάμπι.

 

Ένα δείγμα των φετινών σπουδαίων του δυνατοτήτων παρουσίασε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά του Ηρακλείου απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Οι Πειραιώτες έχοντας κορυφαίο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που πέτυχε 16 πόντους, υπέταξε πανεύκολα με 70-56 την αντίσταση της ομάδας του Βελιγραδίου δείχνοντας ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει της επικείμενης έναρξης των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι στον τελικό του σπουδαίου αυτού τουρνουά

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου με οπλο» την πολύ πιεστική τους άμυνα έβγαλαν τρομερή ενέργεια στο παρκέ και βγάζοντας όμορφες συνεργασίες στην επίθεηση έδειξαν πολλές αρετές.

Παρά το αρχικό 3-7 του Ερυθρού Αστέρα στα πρώτα 3 λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρός και πιέζοντας πολύ στην άμυνα του βρήκε ανοικτό γήπεδο, πληγώνοντα τους Σέρβους στον αιφνιδιασμό.

Μ’ ένα επμένους 11 -0 ο Ολυμπιακός προσπέρασε 14-7 στο 7’, για να κλείσει τη πρώτη περίοδο προηγούμενοςμε 17-10.

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να παίρνει …φωτιάς την επίθεση και με την άμυνα του να αποδίδιε εξαιρετικά, ο Θρύλος άρχισε να «ανοίγεο» προοδευτικά την υπέρ του διαφορά, τη στιγμή, όπου ο Αστέρας τα περίμενε όλα στην επίθεση από τον Μπιέλιτσα.

Με 6 συνεχόμενοςυ πόντους του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 31-21 στο 18’, ενώ με γκολ-φάουλ του Σπανούλη προσπέρασε 36-22 στο 19’ για να κλείσει το δεύτερο δεκάλεπτο προηγούμενος με διαφορά 17 πόντων (39-22) χάρη σε τρίποντη «βόμβα» του Ρόμπερτς με την εκπνοή.

Την ίδια στιγμή «μαύρη» τρύπα για τον Ολυμπαικό ήταν τα τρίποντα, με τοςυ «Περιαιτώτες ν έχουν μόλις 2/14.

Στην Τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίρνει πόντους από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και με τους Κώστα Παπανικολάου, Γιάνις Στρέλνιεκς και Δημήτρη Αγραβάνη να μπαίνουν στην εξίσωση έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με διαφορά 15 πόντων (53-38).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πόντους από τους Μπόγρη, Αγραβάνη και Ρόμπερτς. Την ίδια στιγμή, η αμυντική προσήλωση ήταν σε αξιοζήλευτα επίπεδα και με εξαίρεση ορισμένες επιπολαιότητες, οι «ερυθρόλευκοι» δνε απιλήθηκαν, παίρνοντα ςάνετα την νίκη με 70-56

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 39-22, 53-38, 70-56

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button