ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Είναι το όνειρό μας!»

Για την πανέμορφη εμπειρία που βιώνει ο ίδιος μαζί με τους έτερους πιτσιρικάδες που προέρχονται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, μίλησε ο Παναγιώτης Ρέτσος.

 

Ο Ολυμπιακός έχει την ευτυχία να διαθέτει στο ρόστερ του αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία, έχοντας κερδίστε με την αξία του θέση βασικού στα περισσότερα φετινά παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο 19χρονος αμυντικός μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Nocva εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα όσα βιώνει ο ίδιος, αλλά και οι συνομήλικοι συμπαίκτες του Μανθάτης, Ανδρούτσος και Νικολάου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος

Αν σου έλεγα ότι το καλοκαίρι μετά από έξι μήνες στην αποστολή της πρώτης ομάδας θα ήσουν εσύ ο Ανδρούτσος, ο Μανθάτης, ο Νικολάου, τι θα μου έλεγες;

«Είναι πραγματικά κάτι πολύ ωραίο για εμάς, γιατί είμαστε πολλά χρόνια στην Ακαδημία όλοι μαζί. Είναι το όνειρό μας από μικρά παιδιά να φτάσουμε στην πρώτη ομάδα. Οταν μας είχαν καλέσει στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, αυτό που λέγαμε αρχικά ήταν καθιερωθούμε και αν καταφέρουμε να πάρουμε κάποια παιχνίδια και μέσα από τις προπονήσεις να δείξουμε τι αξίζουμε. Αυτό που έχει γίνει τους τελευταίους έξι μήνες είναι πραγματικά πανέμορφο για εμάς τους τρεις. Εύχομαι σε λίγο καιρό και για τον Δημήτρη να αρχίσει να συμμετέχει στα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε το ίδιο πρόσωπο και στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια. Εύχομαι το 2017 να φέρει σε όλους υγεία και πολλές επιτυχίες στην ομάδα».

Είστε παίκτες που προέρχεστε από τα τμήματα υποδομής και είστε αρκετά χρόνια μαζί. Είστε πολύ κοντά και εκτός γηπέδου;

«Είμαστε και οι τέσσερις πάρα πολύ καλοί φίλοι και εκτός γηπέδου. Με τον Δημήτρη παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί, με τα άλλα παιδιά παίζουμε σε διαφορετικές θέσεις, αλλά έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και μέσα και έξω από το γήπεδο. Προσπαθούμε και οι τέσσερις να μείνουμε ταπεινοί. Ο ένας βοηθάει τον άλλον πάρα πολύ. Μακάρι να συνεχίσουμε και οι τέσσερις μαζί και μακάρι να βρεθούμε και οι τέσσερις στην εντεκάδα».

Με τον Νικολάου ήσασταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού στην Κ-17(και στην Κ-20). Ονειρεύεστε και στην πρώτη ομάδα;

«Ναι. Θυμάμαι, όταν είχαμε πάρει τον τελικό εναντίον του ΠΑΟΚ, λέγαμε και πριν το παιχνίδι, αλλά και μετά, μακάρι μετά από 2-3 χρόνια να είμαστε μαζί και να παίζουμε στην πρώτη ομάδα. Αυτό θέλει, φυσικά, πολύ σκληρή δουλειά και πραγματικά εύχομαι σε κάθε παιδί να ζήσει αυτό που ζούμε εμείς αυτή τη στιγμή».

Τι συμβουλή θέλεις να δώσεις στα παιδιά που βρίσκονται στα τμήματα Υποδομής του Ολυμπιακού;

«Καταρχάς, όλα τα παιδιά να έχουν την υγεία τους. Από εκεί και πέρα, θέλει πολύ δουλειά, να είναι ταπεινοί και να μην σταματήσουν να ονειρεύονται ότι μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, απλώς χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και να πιστεύει ο καθένας στον εαυτό του».

Ο Πάουλο Μπέντο σας δείχνει εμπιστοσύνη. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχει κάποια συμβουλή, κάτι που έχετε ως οδηγό στην παρουσία σας στην πρώτη ομάδα;

«Από την πρώτη στιγμή που είχε έρθει, φάνηκε ότι μας πίστευε, ότι του αρέσει να δουλεύει με νεαρά παιδιά, όπως φαίνεται και από την συνεργασία που έχει με τον προπονητή της Κ20 (σ.σ: Βασίλη Βούζα), όπου συνέχεια μιλάνε. Πραγματικά, είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχει ένας προπονητής, ο οποίος πιστεύει στα νεαρά παιδιά, όπως εμάς. Και είναι πολύ ωραίο και για εμάς να βλέπουμε και άλλα παιδιά, όπως είναι του ’99 ή του ’98, να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και να αποδεικνύουν ότι η Ακαδημία του Ολυμπιακού έχει πολύ ταλέντο».

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, θα παίξετε στην έδρα της Ξάνθης, που είναι 2η στην θέση της βαθμολογίας. Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον αντίπαλό σας;

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα της. Είναι μία δύσκολη έδρα, αλλά εμείς είμαστε Ολυμπιακός. Όλους τους αντιπάλους τους βλέπουμε λίγο διαφορετικά, δεν υποτιμάμε κανέναν. Όπως είπατε, είναι 2η η Ξάνθη και έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία μέχρι στιγμής, όπως και εμείς όμως. Έχουμε διαφορά 9 πόντων, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Από εκεί και πέρα, αν πάρουμε αυτό το παιχνίδι θα αυξήσουμε λίγο ακόμη τη διαφορά, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα”.

Το 2016 σου έφερε πολλά. Τι θέλεις να σου φέρει το 2017;

«Να έχουμε όλοι την υγεία μας και όλα τα άλλα θα έρθουν. Εγώ αυτό κρατάω και αυτό έχω στη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με την οικογένειά μου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button