ΜΠΑΣΚΕΤ

«Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού!»

Το έντονα συναισθηματικό του δέσιμο με τους «ερυθρόλευκους» ανέδειξε για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

 

Σε όλα όσα έζησε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, αλλά και για τις στιγμές που πέρασε στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο 51χρονος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της COSMOTE στάθηκε για τα ηθικά μαθήματα, που πήρε από την θητεία του σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα, ενώ τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι παραμένει ένθερμος οπαδός των Πειραιωτών

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις ωραίες στιγμές στο Λονδίνο, όπου κατέκτησε την EuroLeague με τον Ολυμπιακό:

«Στο δικό μου μυαλό υπάρχουν πιο έντονα οι αποτυχημένες στιγμές. Έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές, αλλά θυμάμαι περισσότερο αυτές της μοναξιάς μου. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Πρέπει να δείχνεις το χαρακτήρα σου στα δύσκολα».

Για τη φετινή σεζόν στην Μπαρτσελόνα:

«Ζορίστηκα πάρα πολύ. Από την πρώτη μέρα που πήγαν όλα ξεκίνησαν να πηγαίνουν ανάποδα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μου έλεγαν πως θα έχω δύσκολη χρονιά κι έτσι έγινε. Πήγα στις 10 Ιουλίου μου είχαν εξηγήσει πως υπήρχαν 13 συμβόλαια και λίγες μέρες μετά έφυγαν Σατοράνσκι και Αμπρίνες. Υπολόγιζα αρκετά σε αυτούς. Είχαμε μέσο όρο πέντε τραυματίες σε κάθε ματς. Δε γινόταν να βρούμε χημεία. Δεν υπήρχε αθλητικότητα. Σίγουρα πάντως ήταν επαγγελματίες κι είχαν ταλέντο. Το νέο σύστημα της EuroLeague ήταν δύσκολο. Δεν είχε χρόνο κανείς να ετοιμάσει τα επόμενα παιχνίδια, ειδικά στην Ισπανία που είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη».

Για τη σχέση Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης:

«Δεν έχει καμία σχέση η αντιπαλότητα. Το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα είναι εθνικό και πολιτικό θέμα. Καστίλη εναντίον Καταλωνίας. Όταν χάσαμε με μεγάλη διαφορά δεν υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις όπως εδώ. Στη σειρά με τη Βαλένθια παίξαμε με ενάμιση ψηλό και χάσαμε με buzzer beater. Δεν είχαμε ομάδα να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα, ειδικά όπως κατέληξε η χρονιά με τόσους τραυματίες».

Για τις έντονες αντιδράσεις του στον πάγκο:

«Πολλές φορές βγήκα εκτός εαυτού. Ο προπονητής νιώθει ανασφάλεια όταν τα πράγματα δεν περνούν από τα χέρια του. Δυστυχώς σε κάθε ματς εμφανιζόταν και κάτι καινούριο. Φύγαμε για το Κύπελλο και έκανε επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα ο Ναβάρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις εξάρσεις μου. Προσπαθώ να τις διαχειριστώ και υπάρχουν στιγμές που δεν τα καταφέρνω. Δεν είμαι περήφανος για αυτό, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας μου».

Για τη βραδιά στο ΣΕΦ μετά τον χαμένο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό:

»Μία συλλογή εμπειριών. Η ωριμότητα είναι ένα θλιβερό κέρδος που έχει γράψει κι η Κική Δημουλά. Για μένα ήταν καλό. Δεν με χτύπησε ποτέ κανείς. Με προσέβαλλε ο τρόπος που μου μίλησαν και αποφάσισα εκείνη τη στιγμή να παραιτηθώ. Θα μπορούσα να κάτσω πάνω στο συμβόλαιό μου. Δεν το έκανα. Και για τον Ολυμπιακό πήγε καλά και για μένα. Κοούτσαρα δύο ομάδες Euroleague και μπορεί να το κάνω και με άλλη στο μέλλον. Δεν είμαι απογοητευμένος με όσα έχω καταφέρει».

Για το τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή στο πάρκινγκ:

«Ξέρω τον Ολυμπιακό από παιδί. Δεν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό, φεύγεις. Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν ήταν μόνο επαγγελματική, είμαι και οπαδός του. Δεν έβλεπα τον Ολυμπιακό εκείνη τη χρονιά και την επόμενη. Μου στοίχισε πολύ περισσότερο τις επόμενες μέρες».

Για το μέλλον του:

«Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να δουλέψω κάπου. Η ζωή σε πηγαίνει παρά εσύ την πηγαίνεις. Η Μπαρτσελόνα ήταν μία επιλογή λόγω του τεράστιου ονόματος, αλλά κακή με βάση το τάιμινγκ. Αντίθετα με την Λοκομοτίβ. Ο Σίνγκλετον σε σχέση με την Λόκο θα αμείβεται πέντε φορές περισσότερο».

Για το αν αισθάνεται μοναξιά ένας προπονητής:

«Το μπάσκετ δεν είναι η γιορτή των Αντετοκούνμπο που έγινε προχθές. Δυστυχώς δεν υπάρχουν παντού καλές σχέσεις. Υπάρχουν παίκτες που δε θέλουν να με βλέπουν. Έχω τσακωθεί με παίκτες. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν ένα πολύ μεγάλο εγώ και έναν κύκλο γύρω τους που δεν τους λένε πάντα την αλήθεια. Βλέπουν τα πράγματα από τη μία πλευρά. Πολλοί είναι αρνητικοί όταν τους δείχνεις έναν διαφορετικό δρόμο. Στη Βαρκελώνη δεν είχα διάθεση να μιλήσω με περισσότερους από 2-3 φίλους. Μεγάλη εσωστρέφεια, μεγάλη ευθύνη. Κάνω κάτι που αγαπάω, αλλά είναι πολύ μοναχικό. Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν γίνει νάρκισσοι, υπάρχουν και φυσιολογικοί. Είχα πάρει ένα ποδήλατο στη Βαρκελώνη, το έβαλα στα σαλόνι κι έκανα συνέχεια βλέποντας τηλεόραση. Αυτό ήταν το δικό μου αγχολυτικό».

Για το πόσο διαφορετικός είναι ο Σπανούλης με τον Ναβάρο:

«Τελείως διαφορετικοί παίκτες και στο παρκέ και στα αποδυτήρια. Αμφότεροι είναι κορυφαίοι παίκτες και σκόρερ. Το πρόβλημα είναι πως ο Ναβάρο είναι στα 37 προς 38. Όταν ο παίκτης είναι στα τελειώματά του, οι προπονητές έχουν πρόβλημα. Ο Σπανούλης δεν ανήκει σε αυτή την κατάσταση. Οι ομάδες που έχουν παίκτες οι οποίοι πρέπει να αποχωρήσουν και δεν το καταλαβαίνουν, έχουν πρόβλημα».

Για το ποια ομάδα έπαιξε το μπάσκετ του Μπαρτζώκα:

«Δεν υπάρχει μπάσκετ του Μπαρτζώκα. Το μπάσκετ είναι ένα. Απόλαυσα τη σεζόν στη Λοκομοτίβ γιατί έπαιξε με 4 φόργουορντ. Παίξαμε μπάσκετ που μου άρεσε. Μετά την αλλαγή του Φεσένκο με τον Τζάνινγκ η ομάδα απογειώθηκε. Στη Βαρκελώνη μόνο ο Κλαβέρ μπορούσε να παίξει σε περισσότερες από μία, θέσεις».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button