Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δώστε του απο τώρα την Ευρωλίγκα!

Ο Κώστας Παλαιολόγος αποθεώνει τον διαστημικό Ολυμπιακό, που παρουσιάστηκε απέναντι στην Μπασκόνια κι εκφράζει την άποψη ότι η «αρμάδα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσιάζεται πανέτοιμη να ξαναβρεθεί στον ευρωπαϊκό της θρόνο.

 

Χαρακτήρα, καρδιά, αλλά και εικόνα πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας εμφάνισε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπασκόνια!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έκαναν φύλλο και φτερό την πολύ δυνατή και ανταγωνιστική σπανική ομάδα, διαλύοντάς την με 92-62 κι ανάγκασαν τους 9.000 και πλέον πιστούς οπαδούς τους, να τους αποθέωσουν!

Μία νίκη, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να εδραιωθούν στην πρώτη προνομιούχο τεράδα, ανοίγοντας μάλιστα την ψαλίδα από την Μπασκόνια στους δύο βαθμούς, ενώ οι δύο νίκες, που έχουν να επιδείξουν απέναντι στο συγκρότημα του Σίτο Αλόνσο, τους παρέχει το προνόμιο να έχουν το επάνω χέρι ακόμη και σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας…

Αυτά, όμως για την ώρα φαντάζουν ως μακρινά σενάριαειδικά από την στιγμή, όπου έχουμε ακόμη «φρέσκια» στην μνήμη μας την ισοπεδωτική εμφάνιση, το απίστευτο μπασκετικό υπερθέαμα, που παρουσίασε ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου!

Ένας Ολυμπιακός, ονειρικός διαστημικός, βγαλμένος από …κομπιούτερ, που ανάγκασε τον κόσμο του να βροντοφωνάξει από τις εξέδρες «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!», αλλα΄κα να αποθεώσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο…

 

«Τσαντίλα» και πείσμα που …. φώναζε από μακριά!

Ο εντελώς άδικος από διαιτητικής πλευράς αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και κυρίως τα … απόνερα αυτής της ήττας, «τσαλάκωσαν» τον αθλητικό εγωϊσμό των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και αυτό θα μπορούσε να το … οσμιστεί όποιος είχε την τύχη να κατηγορίσει το βράδυ της Παρασκευής στο παλατάκι του Φαλήρου!

Η … τσαντίλα, το καλώς εννοούμενο νεύρο και το …πείσμα να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια που έδειχναν οι «ερυθρόλευκοι» από την …προθέρμανση κιόλας, προλείαναν το έδαφος για το μοναδικό υπερθέαμα που θα επακολουθούσε από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ με διάθεση να πατήσει στο … κεφάλι τους αντιπάλους του! Με μότο την πολύ πιεστική του άμυνα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν τους αντιπάλους τους σε κανένα σημείο να αντιδράσουν και πολύ περισσότερο να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι θετικό.

 

Συνεργασίες βγαλμένες από ΝΒΑ!

Οι εκπληκτικές συνεργασίες βγαλμένες από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ διαδέχονταν η μία τη άλλη στην επίθεση. Η απίστευτη έφεση που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στην έξτρα πάσα τις στιγμές, όπου η άμυνα της Μπασκόνια έμοιαζε καθηλωμένη, δημιουργούσε τις προϋποθέσει για εύκολα καλάθια, τα οποία συνοδεύονταν από καρφώματα πότε του Μπιρτς, πότε του Γιανγκ, τα αυτοκρατορικά λέι απ του Πρίντεζη, προϊόντα συνεργασιών με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά ΄και ορισμένα θεαματικά γκολ-φάουλ του Έρικ Γκριν.

 

Φάσεις, που ξεσήκωσαν τον ενθουσιασμό στην εξέδρα τις στιγμές, όπου η περιφέρεια «πυροβολούσε» ταυτόχρονα σε ικανοποιητικά επίπεδα. Οι Λοτζέσκι, Γκριν, Παπανικολάου και Μάντζαρης βομβάρδιζαν το αντίπαλο καλάθι αι κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει αποσπαστεί 22 πόντους από την Μπασκόνια για το 50-28!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς ακις την επανάληψη. Οι Παπανικολάου, Σπανούλης ανέβασαν την επιθετική τους παραγωγή, το σκοράρισμα μοιράστηκε, και κάπως έτσι ο Θρύλος έφτασε σε αυτό το ονειρικό 92-62.

Συμπερασματικά, οι πρωταθλητές Ελλάδας με την συνολική του εμφάνιση προκάλεσαν τον τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη , φροντίζοντας να δείξουν τα δόντια τους. Μα πάνω απ’ όαλ να στείλουν ξεκάθαρα μηνύματα προς οππιαδήποτε κατεύθυνση, ότι είναι πλέον πανέτοιμοι και το κυριότερο πιο αποφασισμένο από ποτέ να επιστρέψουν στη θέση, όπου πραγματικά τους ανήκει! Αυτή που δεν είναι άλλη από την κορυφή της Ευρώπης!

 

Υ.Γ.1: Νομίζω πώς ακόμη και οι πιο αδαείς μπασκετικά, κατάλαβαν την διαφορά ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη από ξένους διαιτητές, συγκριτικά με τον «πόλεμο» που συναντάει στη χώρα μας από τους …γκριζοπράσινους λύκους..

Υ.Γ.2: Καλύτερο δώρο γενεθλίων δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο υπογράφων από την αγαπημένη του ομάδα! Κορυφαία φετινή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα και 30άρα με διαστημικό μπάσκετ στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική Μπασκόνια… Λέτε να ακολουθήσει η …. απερίγραπτη ηδονή ανήμερα της ονομαστικής μου εορτής στον τελικό της Ευρωλιγκα (21 Μαϊου;)! Και ποιός δεν θα το ήθελε…

Υ.Γ.3: Έρχεται «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα με δύο «ύπουλα» ματς κόντρα σρτην Αρμάνι Μιλάνο και τον … κακό δαίμονα Μπάμπεργκ. Ένα ςπροσξηλωμένος και μυαλωμνένος Ολυμπιακός, όμως εκτιμώ ότι δνε πρόκειτια να αντιεμτωπίσει το παραμικό πρόβλημα..

Υ.Γ.4: Ζω για την στιγμή, που θα υπάρξουν χιαστί προημιτελικοί με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. … Τίποτε άλλο..

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button