ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο εικόνες… χίλιες λέξεις!

Λένε πως η φωτογραφία είναι τέχνη. Και είναι. Γιατί μπορεί να απαθανατίσει μέσα σε μία στιγμή όλα όσα δεν μπορείς να περιγράψεις με… 1000 λέξεις. Ή ακόμα χειρότερα, έστω κι αν τα περιγράψεις, δεν θα είναι ποτέ αρκετά αν δεν μιλήσεις με… φωτογραφικά ντοκουμέντα. Και εδώ θα μιλήσουμε με ντοκουμέντα.

Τι μπορείς παραπάνω να περιγράψεις βλέποντας την κεντρική εικόνα με πρωταγωνιστές τους Ρομαό και Μάριν, οι οποίοι καλά καλά δεν έχουν κλείσει ούτε ένα χρόνο στην ομάδα και μάλιστα έτυχαν άδικου και… ακαταλαβίστικου παραγκωνισμού κατά την διάρκεια της σεζόν.

Νάτοι όμως, μετά το τέλος του επαναληπτικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ να γίνονται εκφραστές ενός ολόκληρου λαού. Αυτού του Ολυμπιακού. Ο αποκλεισμός ήρθε με τον τρόπο που ήρθε. Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό και στις δύο αναμετρήσεις, η “εξυγίανση” χτύπησε την πόρτα του σε ισάριθμες περιπτώσεις, αλλά αυτό είναι που θέλουμε να κρατήσουμε από τα δύο αυτά παιχνίδια.

Η εικόνα του Ρομαό και του Μάριν όταν φεύγουν προς τα αποδυτήρια και σίγουρα ακούν από την εξέδρα, κάθε άλλο παρά… κολακευτικά σχόλια. Έδωσαν την καλύτερη τους απάντηση. Γιατί σε ένα διπλό ημιτελικό, όλα μπορούν να γίνουν. Ακόμη και να αποκλειστείς, όπως συνέβη. Αλλά όμως, υπάρχουν κι άλλα που δεν ξεγράφουν. Όπως για παράδειγμα το σήμα στην καρδιά και η έκφραση του “σκυλιασμένου” Ρομαό που το δείχνει σε ορισμένους για να μην ξεχνούν με ποιον έχουν να κάνουν. Το ίδιο κάνει και ο Μάριν, του οποίου τα τέσσερα και τέσσερα δάχτυλα μεταφράζονται σε 44 πρωταθλήματα που έχει από φέτος ο Ολυμπιακός!

Ναι! Τέτοιους παίκτες χρειάζεται ο Ολυμπιακός και από την επόμενη χρονιά. “Σκυλιά” του πολέμου που θα δώσουν τα πάντα, όπως έκαναν ο Ρομαό και ο Μάριν, όποτε τους ζητήθηκε. Παίκτες που θα “νιώσουν”, παίκτες που θα καταλάβουν και πάνω από όλα που θα εκφράζουν τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Γιατί, έτσι ο σύλλογος μπορεί να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο και να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στα σκαλοπάτια της δόξας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button