ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο «διπλά» στην Κύπρο! (Videos)

tzole

Ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει δύο νίκες επί κυπριακού εδάφους στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» και θα επιδιώξει να τις τριτώσει απεναντι στον ΑΠΟΕΛ.

 

Με την ψυχολογία στα ύψη από τις τελευταίες ευρείες νίκες επί των ΑΟ Χανιά και Λεβαδειακού με 4-0  ο Ολυμπιακός εκστρατεύσει στην Λευκωσία ενόψει της καθοριστικής αανμέτρησης της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την κομβική «μάχη» του «Γ.Σ.Π.«», όπου χρειάζονται απαραίτητα την νίκη, ώστε να αναδειχθούν πρώτοι στον όμιλό τους και παράλληλα να ελπίζουν σ’ ένα όσο το δυνατόν καλύτερο «σταύρωμα» στην επερχόμενη κλήρωση για την φάση των «32» του Europa League.

Σε αυτή τους την απόπειρα οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο θα έχουν σύμμαχο την εξαιρετική παράδοση, που έχουν δημιουργήσει στο νησί της Αφροδίτης αγωνιζόμενοι σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά το παρελθόν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο τριών εκτός αγώνω τους στην Κύπρο ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει δύο νίκες και μία ήττα και θα επιδιώξει να κάνει τρία τα «διπλά» το βράδυ της Πέμπτης στην αναμέτρηρης της Πέμπτης κόντρα στον ΑΠΕΟΛ.

 

Η νίκη του 1965

Η πρώτη φορά μας βρίσκει την περίοδο 1965-66 και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1965  όταν για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων είχε επικρατήσει 0-1 της Ομόνοιας, χάρη σε γκολ του Μποτίνου στο 5’ κάνοντας το πιο αποφασισιτκό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Το αξέχαστο 2-4 του 1998!

Η δεύτερη νίκη του Θρύλου στην Μεγαλόνησο ήταν στις 26 Αυγούστου του 1998, όταν για τα πλέι – οφ του Champions League είχε θριαμβεύσει με 4-2 της Ανόρθωσης στο Αντώνης Παπαδόπουλος»  στην ρεβάνς της νίκης του με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Σ’ εκείνο το αλησμόητο παιχνίδι, δύο γκολ είχε πετύχει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (57’, 86’) και από ένα οι Γρηγόρης Γεωργάτος (47’) και Σίνισα Γκόγκιτς (92’)

Με τους πρrωταθλητές Ελλάδας να τσεκάρουν με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο της πρόκρισης για τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σε μία σεζόν, η οποία βρήκε τον Ολυμπιακό να προκρίνεται για πρώτη φορά στη ιστορία του στα προημιτελικά του Champions League

Η μοναδική ήττα του Ολυμπιακού στο νησί της Αφροδίτης, σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου του 2008. «Θύτης» ήταν η Ανόρθωση, η οποία για τα πλέι – οφ του Champions League είχε επιβληθεί με 3-0 των «ερυθρόλευκων».

 

Ας θυμηθούμε στα παρακάτω videos τις δύο νίκες των πρωταθλητών Ελλάδας επί κυπριακού εδάφους

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button