ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Διπλό» τίτλου στην Πάτρα! (Video)

 

Στις 29 Ιανουαρίου του 2000 ο Ολυμπιακός υπέταξε εκτός έδρας την Παναχαϊκή με 2-0 χάρη στα τέρματα των Γιώργου Αμανατίδη και Ζλάτκο Ζάχοβιτς, συνεχίζοντας την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου της νέας δυναστείας του.

Με μία από τις σημαντικότερες εκτός έδρας νίκες της περιόδου 1999-2000 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια ο Θρύλος θριάμβευσε εκτός έδρας της αξιόμαχης Παναχαϊκής με 2-0 και συνέχισε την φρενήρη κούρσα του προς την κατάκτηση του τέταρτου σερί πρωταθλήματος της νέας δυναστείας του.

Στο 63’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, όταν έπειτα από «συστημένη» σέντρα του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο Γιώργος Αμανατίδης έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς 4.000 οπαδών του Θρύλου!

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας εξασφάλισε την σπουδαία του επιτυχία στο 65΄όταν ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς έπιασε …. κοιμωμένη την άμυνα της Παναχαϊκής και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button