ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διπλό στο εξοχικό του!!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOSΣε ένα ματς-πραγματικό γκράν -γκινιόλ  με τους Σπανούλη και  Πρίντεζη να “μιλάνε¨ στο τέλος  με μία εκπληκτική συνεργασία  που έφερε και τη νίκη στον Ολυμπιακό, οι Πρωταθλητές έριξαν στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ ,επικρατώντας με 77-79.Σπανούλης-Πρίντεζης και Μπιρτς οι κορυφαίοι..Τέταρτη σερί νίκη στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Hταν ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο, πέραν του Σπανούλη .που τελείωσε με 16 πόντους και 5 ασιστ τις δύο πρώτες περιόδους, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει ένα μόλις λάθος και αυτό στο τέλος απο το Μάντζαρη σε πίεση και αν και ο Παναθηναϊκός είχε βρει τρόπους να “τρυπήσει” την άμυνα του Ολυμπιακού με καλάθι, οι Πειραιώτες πρώτα με μπιρτς και μετά με Χάκετ κατάφεραν να ελέγχουν τον ρυθμό.

Πέραν τούτου, οι Πειραιώτες έβγαζαν αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους με τον Πασκουυάλ να αλλάζει πολλά σχήματα ,αλλά οι “Πράσινοι” δεν μπορούσαν να σταματήσουν με κανένα τρόπο τον Kill bill.

Κάπως έται, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 39-47.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα στο σκορ ,με τον Πρίντεζη να αναλαμβάνει την μπαγκέτα στο σκοράρισμα, ενώ οι “Πράσινοι” έπέλεγαν γρήγορο σχήμα και με ηγέτη τον Καλάθη (12 πόντοι-7 ασιστ) και την ευστοχία στα τρίποντα(τελευταίο από τον Φώτση για το 61-61) κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς και με τον Παππά να παίρνει την τελευταία επίθση βρέθηκαν μπροστά και με 63-61 στο τέλος της περιόδου.

Η 4η περίοδος έμοιαζε πραγματικά με ρώσιη ρουλέτα..Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και με τον Σφαιρόπουλο να βάζει τον Σπανούλη στο ματς και αυτός να αρχίζει τις επιθέσει ς έναςεναντίον όλης της άμυνας του Παναθηναϊκού φτάσαμε στο +4 (67-71), με τον Πασκουάλ εν τη παρουσία του Kill bill να βάζει πάνω του τον Σίνγκλετον.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις απο τον k.c Ρίβερς..Ο Αμερικανός με δύο τρίποντα έκανε το 73-71 ,αφού οι “Πράσινοι” γύριζαν εκνευριστικά τη μπάλα στην περιφέρεια και ο Ρίβερς με 4 στα 4 τρίποντα έκανε τη ζημιά.

Το παιχνίδι έμοιαζε να φγέρνει πρός τους. “Πράσινους, όταν ο Φώτσης έκανε το 76-72 ,αλλά λογάριαζαν χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη. . Ο αρχηγός με δύο βολές μείωσε στο -2 ,ενώ ο Υπαρχηγός αφού οι “Πράσινοι” έχασαν επίθεση με τον Καλάθη ισοφάρισε..

Με τα δευτερόλεπτα να κυλούν και τον Καλάθη να έχει μία στις δύο βολές απο το φάουλ που ζήτησε επίμονα ο Σφαιρόπουλος, η απίστευτη ασίστ του Σπανούλη για τον Πρίντεζη που πέτυχε το καλάθι και πήρε το φάουλ φάνηκε να “τελειώνουν” το ματς. Αν και ο Σφαιρόπουλος είπε στον Πρίντεζη να χάσει τη βολή αυτός ευστόχησε και στην τελευταία επίθεση , ο Φώτσης ήταν άστοχος ,με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα τεράστιο διπλό.

Ολυμπιακός: Γκριν 4, Μπιρτς 8 (6ρ), Γιανγκ, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 22 (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 8 ασίστ), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 17 (6/8δ), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Χάκετ 11 (3ασ), Λοτζέσκι 6.
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 14 (9ρ), Νίκολς, Ρίβερς 14, Μποχωρίδης, Καλάθης, Φώτσης 13, Παππάς 9, Φελντέιν 3, Μπουρούσης 8, Καλάθης 16 (9ασ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button