ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διπλό μες το ΟΑΚΑ

Φτηνά τη γλίτωσε η ΑΕΚ στο πρώτο  παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Με το τελικό 0-0 να αδικεί κατάφορα τον Ολυμπιακό που με την  εμφάνιση του πρώτου μέρους ειδικά, όπου έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες   άξιζε τουλάχιστον δύο γκολ. Στο ΟΑΚΑ θα είναι όπως πρέπει…

Ο Οσκαρ Γκαρθία ξεκίνησε  με δύο εκπλήξεις ,έχοντας  στην αρχική 11άδα του ,αντί των …αναμενόμενων Καρίμ και Μιραλάς , τους Σεμπά και Τζούρζεβιτς. Ο Βάσκος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που ήθελε  να μπαίνει στην αρχική 11άδα ο Μποτία ,αλλά  ο Ισπανός δεν έπαιξε στη θέση του Σισέ αλλά του Ενχελς, με τον Σενεγαλέζο να  τον πλαισιώνει.

Κατά τα άλλα , ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια, με Φιγκέιρας και Κούτρη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, Ζιλέ –Ρομαό στη μεσαία γραμμή, Μάριν και  Σεμπά στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Τζούρτζεβιτς.

                                      ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΜΠΑΡΚΑΣ

 

Μετά  τα πρώτα τέσσερα λεπτά που οι μάχες ήταν δυνατές ,ο Ολυμπιακός έπαιρνε μέτρα και στο 6ο λεπτό έγινε η πρώτη καλή ευκαιρία .Από δεξιά ο Μάριν  έκανε  σέντρα από  , το τεχνητό οφσάιντ δεν έπιασε και ο Τζούρτζεβιτς έκανε προβολή ,αλλά ο Μπάρκας έδιωξε ενστικτωδώς.

Ένα λεπτό μετά από φάουλ του Μάριν ,η μπάλα πέρασε  και ο Ζιλέ με προβολή έστειλε τη μπάλα προς το τέρμα, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν σε ετοιμότητα.

Οι  παίκτες του Ολυμπιακού είχαν περισσότερη  ενέργεια στα πρώτα λεπτά, πίεζαν ψηλά, και δεν άφηναν περιθώρια στην ΑΕΚ καθώς το πεδίο δράσης για την ομάδα του Χιμένεθ ,που είχε κατέβει με αμυντικούς προσανατολισμούς ήταν  λιγοστό.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της ΑΕΚ ήταν στο 34. Όταν ο Λόπες έβγαλε σέντρα από αριστρά, ο Μποτία έδιωξε με τη μπάλα να φτάνει στον Τσιγκρίνσκι που έκανε το σουτ και ο Προτό μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ ΣΙΣΕ ΑΛΛΑ …ΑΟΥΤ

Η 3η ουσιαστική ευκαιρία του Ολυμπιακού καταγράφηκε  στο 37. Με τον Μάριν από δεξιά να εκτελεί φάουλ ,τον Σισέ να κερδίζει συμπαίκτες και αντιπάλους, αλλά  η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο β ημίχρονο ,η ΑΕΚ έδειξε να θέλει να βγεί μπροστά, αλλά η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική .Οσο μάλιστα πέρναγες η ώρα οι Πειραιώτες πίεζαν και στο 55 έχασαν μία καλή ευκαιρία με το σουτ του Σεμπά που  έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό με το που μπήκε αλλαγή ο  Μιραλάς  έβγαλε για τον Φορτούνη ,αλλά το σουτ του μέσου του Ολυμπιακού έφυγε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Μάριν ταλαιπώρησε τον Γαλανόπουλο και συνέκλινε προς τον ΄άξονα ,αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ  έκανε την …οσμή ευκαιρίας στο β ημίχρονο στο 65. Ο Γκάλο έβγαλε για τον Λιβάγια από δεξιά,αλλά ο Κροάτης ήταν ένα βήμα πίσω για την προβολή.

Ένα λεπτό μετά από  γέμισμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Λιβάγια γύρισε για τον Αραούχο, που έστειλε τη μπάλα προς το τέρμα του Προτό αλλά στην πορεία της μπάλας ο Σισέ έδιωξε μακριά.

Η επιλογή του Γκαρθία να βγάλει τον Μάριν που ήταν ο  καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ,στο 75, στέρησε από την ομάδα την σπιρτάδα και τη δημιουργία ,με τον Ανδρούτσο να παίζει στα άκρα  δεν βοήθησε τους Πειραιώτες  με το νεαρό μάλιστα στο 79, να χαλάει αντεπίθεση του Ολυμπιακού  που ξεκίνησε από τον Μιραλάς και έφτασε στον Φορτούνη  ο οποίος έδωσε για τον 20χρονο , ο οποίος έχασε το κοντρόλ και κάπου εκεί τελείωσε η φάση.

Με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα που σφράγισε  τις προσπάθειες των δύο ομάδων ,αποτέλεσμα που αδικεί κατάφορα τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης(88 Νικολάου), Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν(75 Ανδρούτσος), Φορτούνης, Σεμπά(55 Μιραλάς), Τζούρτζεβιτς,

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος, Λόπες, Λιβάγια(76 Μπακασέτας), Λάζαρος(82 Μασούντ), Αραούχο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button