ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Μανωλιουδάκη Ασημάκη Αβραμίδου στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή από το Κίρισι F4 Len

Εξαιρετική παρουσία στο Final-4 από τις “ερυθρόλευκες”, νίκη-πρόκριση στον ημιτελικό με την πανίσχυρη Σαμπαντέλ, αλλά στον τελικό είδαμε πολλά και… διάφορα.

Οι ερυθρόλευκες μίλησαν στην κάμερα του Redaroume κατά την επιστροφή του από το Κίρισι.

Βίντεο και αναλυτικές δηλώσεις

ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ

 

Ερώτηση: Υπήρξαν πολλοί εξωγενείς παράγοντες που καθόρισαν το αποτέλεσμα στον τελικό αν κάνουμε έτσι το flash back της σεζόν στην Ευρωλίγκα, τι γεύση σου αφήνει;

Απάντηση: «Σίγουρα η γεύση είναι ευχάριστη και είμαστε πολύ περήφανες. Αφήσαμε έξω από τον τελικό μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, τη Σαμπαντέλ η οποία στην ουσία έχει χάσει μόνο από εμάς, τότε στον τελικό του 2015 και τώρα πάλι από εμάς, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που τα τελευταία τρία χρόνια βρισκόμαστε στο Final 4 και δίνουμε το παρών, σίγουρα υπάρχει στεναχώρια μετά από έναν χαμένο τελικό, αλλά παρόλα αυτά είμαι πάρα πολύ περήφανη για την ομάδα και εύχομαι να έχουμε και συνέχεια».

Ε: Όλα αυτά που συνέβησαν σας πεισμώνουν περισσότερο για το μέλλον;

Α: «Ε σίγουρα. Όταν βλέπεις ότι κάποιο εξωγενείς παράγοντες σου και κάποια γεγονότα που γίνανε στην ουσία μπορεί και να μας στοίχισαν και το χρυσό μετάλλιο, σίγουρα μας πεισμώνουν και θέλουμε να προσπαθήσουμε και του χρόνου να είμαστε σε ένα Final 4, και φυσικά τώρα μπροστά μας έχουμε τους τελικούς που εκεί θα δώσουμε πάλι ότι έχουμε και δεν έχουμε».

Ε: Και σίγουρα με όλα αυτά που περάσατε στην επιστροφή, ένα μεγάλο ταξίδι αρχής γενομένης από την Τετάρτη, θέλετε τον κόσμο δίπλα σας γιατί το πρωτάθλημα είναι πάντα ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού.

Α: «Έτσι ακριβώς. Φύγαμε νωρίς το πρωί, φτάσαμε εδώ αργά, ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε δίπλα μας και όπως είστε εσείς, περιμένουμε και την Τετάρτη τον κόσμο να μας στηρίξει στο πρώτο παιχνίδι στον πρώτο τελικό που είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί όπως έχω ξαναπεί είναι ο όγδοος παίκτης μας και τον θέλουμε δίπλα μας».

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ:

Ερώτηση: Για μια ακόμα χρονιά, ο Ολυμπιακός φτάνει στον τελικό της Ευρωλίγκας, παλεύει για να κατακτήσει ένα Κύπελλο αλλά συμβαίνουν πολλά, εντός εισαγωγικών και το φινάλε σας βρίσκει ηττημένες με πολλά απίθανα γεγονότα. Αυτή η χρονιά στην Ευρωλίγκα τη σας αφήνει και αν όλα αυτά που συνέβησαν στο Κίρισι σας έχουν πεισμώσει αθλητικά, ώστε από την επόμενη χρονιά να εμφανιστείτε ακόμη πιο δυνατές κόντρα σε οκτώ, εννέα, δέκα αντιπάλους, δεν ξέρω πόσους περισσότερους.

Απάντηση: «Γενικά ήταν μια περίεργη χρονιά. Εγώ θα την έλεγα πολύ δύσκολη προσωπικά για εμένα με πολύ σκληρή προπόνηση, πάρα πολλές ώρες, δουλέψαμε πάρα πολύ για να παρευρεθούμε σε αυτή τη διοργάνωση. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα και όταν είδαμε τα χιαστί, πόσο μάλλον με τη Σαμπαντέλ, την προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης ξέραμε ότι δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ αυτό που θέλουμε να κάνουμε να περάσουμε στον τελικό από εκει και πέρα και στα δύο παιχνίδια νομίζω ότι είχαμε πολύ καλή παρουσία, τα δώσαμε όλα, βγάλαμε πάθος, ψυχή, ότι είχαμε και δεν είχαμε τα δώσανε όλα τα κορίτσια μαζί με εμένα, το εξέλαβα αυτό. Από εκεί και πέρα το τι κάνουν οι διαιτητές, είναι λίγο άσχημο να το λέμε ότι φταίνε οι διαιτητές και να κρίνουμε, δώσαμε και εμείς ίσως στην αρχή που ξέφυγε λίγο το σκορ κάποιο δικαίωμα, και στο τέλος, δεν μας αφήσανε να κάνουμε την προσπάθειά μας να το πω έτσι γιατί θεωρώ ότι αν κάναμε την προσπάθειά μας και χάναμε ότι θα ήταν τίμιο το αποτέλεσμα να το πάρει το Κίρισι. Έτσι όπως έγινε λίγο το μπλακ άουτ σε μια κόντρα μας, λίγο τα έξι δευτερόλεπτα, χάσαμε αλλά έτσι νοιώθω ότι δεν μας αφήσανε να κάνουμε την προσπάθεια μας στο τέλος».

Ε: Το φινάλε του τελικού, υπάρχει αυτή η εικόνα σας βλέπουμε στεναχωρημένες σας έχει πάρει από κάτω και σίγουρα σας έχει πάρει από κάτω γιατί όπως είπες και πριν δεν σας έχουν αφήσει να πάρετε αυτό που μπορούσατε. Αυτό όλο το σκηνικό σας δίνει μια έξτρα δύναμη, έναν αθλητικό εγωισμό γιατί την Τετάρτη ξεκινούν οι τελικοί στην Α1, και νομίζω ότι αυτό είναι και για εσάς ένα επιπλέον κίνητρο να πάρετε το πρωτάθλημα και να αποδείξετε ότι είστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά είστε και η καλύτερη στην Ευρώπη άλλο αν τελικά το Κύπελλο πήγε με άλλο τρόπο αλλού.

Α: « Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό, πολύ σωστό πολύ ωραίο, αλλά έχουν περάσει μόνο 24 ώρες από όλο αυτό. Νομίζω ότι γενικά για την ομάδα ήταν ένα σοκ, ο τρόπος που χάσαμε πιο πολύ. Και για αυτό στεναχωρηθήκαμε όλες πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, θέλουμε νομίζω μια μέρα λίγο να αδειάσει το μυαλό, να κάνει κάθε μια τον απολογισμό της, όλες μαζί έχουμε έναν πολύ μεγάλο στόχο που είναι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει η χρονιά μας ακόμα. Και από εκεί και πέρα πρέπει να καθαρίσει το μυαλό μας να επικεντρωθούμε στον στόχο μας που είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε καλά παιχνίδια και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς νομίζω ότι μόνο στο Final 4, δείξαμε έτσι τον καλό μας εαυτό, σαν ομάδα και τι μπορούμε να κάνουμε αν παίξουμε καλά».

Ε: Οπότε νομίζω ότι ο όγδοος παίκτης θα είναι απαραίτητος σε αυτή τη σειρά των τελικών.

Α: «Σίγουρα ο όγδοος παίκτης είναι ο κόσμος μας, και θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω έτσι με τον κόσμο μας και να μας δει σε αυτούς τους τελικούς και να το απολαύσω και να έχω και αυτήν την ατμόσφαιρα που είχα και πέρυσι στους τελικούς».

 

 

ΑΣΗΜΑΚΗ:

 

Ερώτηση: Μια ακόμα Ευρωλίγκα, αλλά στο τέλος δεν καταφέρατε να πάρετε το Κύπελλο και υπήρξαν πάρα πολλοί εξωγενείς παράγοντες που καθόρισαν το αποτέλεσμα του τελικού και όλα όσα συνέβησαν το Σάββατο το απόγευμα στο Κίρισι. Τι ήταν αυτό τελικό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ο Ολυμπιακός δεν γύρισε από τη Ρωσία με μια Ευρωπαϊκή κούπα;

Απάντηση: «Πρέπει πριν από αυτό βέβαια να πούμε, ότι η ομάδα του Ολυμπιακού έκανε μια υπέρβαση που έφτασε σε έναν ακόμα Ευρωπαϊκό τελικό, κόντρα μπορούμε να πούμε σε όλες τις προβλέψεις και με πολύ πόλεμο από εξωτερικούς παράγοντες πάλι, που λέγανε ότι θα ξεφτιλιστούμε ότι δεν θα έχουμε μια καλή παρουσία, παρόλα αυτά καταφέραμε και κερδίσαμε τη Σαμπαντέλ η οποία αδιαμφησβήτητα είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ευρώπη, γιατί ήταν η πρωταθλήτρια την προηγούμενη χρονιά. Καταφέραμε και κάναμε λοιπόν μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις απέναντι στην Σαμπαντέλ, και στον τελικό με τις Ρωσίδες σαφώς το ότι μείναμε πολύ πίσω στο σκορ στην αρχή σίγουρα έπαιξε το ρόλο του γιατί ουσιαστικά κυνηγάγαμε σε όλο το παιχνίδι το σκορ. Από εκεί και πέρα σίγουρα η διαιτησία σφύριξε έδρα 100% σε πολύ μεγάλο βαθμό και στα τελευταία λεπτά μάλιστα που είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι, δεν δόθηκε πέναλντι, σβήσαν τα φώτα, έγιναν διάφορα τέτοια, εντάξει τα οποία ήταν και λίγο κωμικά ίσως με τον τρόπο που γίνανε. Είμασταν προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο ότι θα παίζανε σαφώς οι διαιτητές έδρα, απλά κάποια πράγματα πάντα είναι ακραία και πάντα όσα χρόνια και να είσαι στον αθλητισμό και σε όσους τελικούς και να έχεις πάει και να έχεις αδικηθεί δεν μπορείς να τα χωνέψεις, αλλά εγώ είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου, όλοι είμαστε πολύ περήφανοι για τις συμπαίκτριές μου, για όλο το τιμ, για τη διοίκηση που πάντα μας στηρίζει και κρατάμε τα θετικά από όλο αυτό και να θέλουμε να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί, καταρχάς για το άμεσο στόχο που είναι το πρωτάθλημα, η κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος και μακροπρόθεσμα να φτάσουμε σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό και αυτή τη φορά να φύγουμε εμείς με το Κύπελλο»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button