ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΚώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεύτερος τελικός Champions League σε τρία χρόνια!

Το παρών στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσα σε διάστημα μίας τριετίας θα δώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Προ Ρέκο. Τέταρτη φορά συνολικα΄εάν λάβουμε υπόψη και το Κύπελλο Πρωαθλητριών.

 

Στην ελίτ του ευρωπαίκού πόλο ανήκει εδώ και πολλά χρόναι ο Ολυμπιακός και το επιβεβαιώνει με τους συνεχόμενους θριάμβους κι επικές του πορείες!

Η αρμάδα» του Θοδωρή Βλάχου βγάζοντας καρδιά και χαρακτήρα Πρωταθλητή Ευρώπης δάμασε την Μπαρτσελονέτα και τσέκαρε πανάξια το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογιής διοράνωσης, φουσκώνοντας με υπερηφάνεια εκατομμύρια πιστούς οπαδούς του Θρύλου!

Αυτή η πρόκριση έφερε τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό του Champions League και μάλιστα σε διάστημα τριών ετών.

Η προηγούμενη φορά ήταν στη Βουδαπέστη, όταν οι ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 6-4 στον τελικό από την Γιουνγκ.

Συνολικά εάν λάβουμε υπόψη και τα Κύπελλα Πρωταθλητριών, ο Ολυμπιακός δίνει το παρών σε τελικό για τέταρτη συνολική φορά στο πέρασμα των τελευταίων 17 ετών. Και μάλιστα θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά διοργανώτρια ομάδα στον τελίκό~!

Η πρώτη φορά μας φέρνει το 2001 στο Ντουμπρόβνικ, όταν ο Θρύλος είχε προκριθεί στον τελικό επικρατώντας της Ποζίλιπο με 7-6 κι έχασε στο τελικό από την διοργανώτρια Γιουνγκ με 9-8, ελέω διαιτητική σφαγής!

Η δεύτερη φορά ήταν και η τευχερή για τον Θρύλο! Στις 25 Μαϊου του 2002 ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στον τελικό της γηπεδούχου Χόνβεντ με 9-7 και κατέκτης το τρεμπλ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button