ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη στο μυαλό μου…»

bartzokas

Τον ενθουσιασμό του για την ανάληψη των τυχών της Μπαρτσελόαν εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού να αναφέρεται στους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση των Καταλανών.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Γοητευμένος από την ανάληψη των τυχών της Μπσρτσελόαν δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας!

Ο 50χρονος Έλληνας προπονητής, ο οποίος τον Μαίο του 2013 οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας και τρίτης συνολικά στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, εστίασε εστους λόγους για τους οποίους απάντης εκαταφατικά στην πρόταση των Καταλανών.

Ποαράλληλα, δεν δίστασε να σταθεί στους στόχους της νέας του ομάδας, που δνε είναι άλλος από την εμφατική επιστροφή στους τίτλους, έπειτα απο μία στείρα διετία.

Αρχικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Ήταν δύσκολο να φύγω από τη Ρωσία γιατί είχα συμβόλαιο και εκτιμούσα τα όσα μου είχαν προσφέρει εκεί. Αυτό θα ίσχυε για κάθε άλλη ομάδα. Όταν όμως προέκυψε η περίπτωση της Μπαρτσελόνα δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη στο μυαλό μου. Κάθε προπονητής όταν έχει την ευκαιρία να δουλέψει για αυτή την ομάδα πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Το έκανα με όλη μου την καρδιά και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Εάν δεν υπήρχε η πρόταση της Μπάρτσα δεν θα άφηνα για κανένα λόγο την Λοκομοτίβ».

Ερωτηθείς για την οριοθέτηση των φετινών στόχων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπήρξε κατηγορηματικός:

«Θέλουμε όλους τους τίτλους. Αυτοί μετράνε και μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα θέλει να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει σε όλους τις διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να φτάσουμε στην κορυφή και να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ που να αρέσει στους φιλάθλους μας αλλά και να βγάλουμε νέους παίκτες. Αυτό είναι άλλωστε το πλάνο της διοίκησης και δέχτηκα με μεγάλη χαρά να το υλοποιήσω. Προφανώς δεν χρειαζόταν να μου πουν πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους όμως θα χρειαστούμε χρόνο για κάτι τέτοιο»

Για τις μεταγραφικές κινήσεις των Καταλανών, ο πρώην τεχνικός της Λοκομοτίβ Κουμπάν και του Ολυμπιακού τόνισε:

«Χάσαμε ορισμένους παίκτες όπως ο Σατοράνσκι και ο Αμπρίνες που πήγαν στο ΝΒΑ αλλά κάναμε καλή δουλειά στις μεταγραφές. Ταλέντο υπάρχει ήδη στην ομάδα και τώρα μένει να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας. Έχουμε επικεντρωθεί στο να πάρουμε έναν ακόμα πλέι μέικερ και οπωσδήποτε έναν ψηλό και μετά θα δούμε που αλλού υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση».

Για τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε: «Δεν νομίζω πως είναι σωστό να κρίνουμε την πορεία του στην ομάδα από τα δύο τελευταία χρόνια που δεν πήρε κάποιον τίτλο. Ο Τσάβι όπως έχω πει και παλιότερα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και πιστεύω πως θα πετύχει σπουδαία πράγματα στην συνέχεια της καριέρας του όπου και να πάει. Είχε πολλές επιτυχίες και δεν έμεινε εδώ τυχαία 9 χρόνια. Μακάρι να μπορέσω και εγώ να είμαι στην Μπαρτσελόνα για τόσο μεγάλο διάστημα».

Για το γεγονός πως θα συνεργαστεί με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Δυστυχώς με έχει πονέσει και μάλιστα πολύ όποτε τον έχω αντιμετωπίσει οπότε είμαι ευχαριστημένος που θα τον έχω υπό τις οδηγίες μου. Είναι ένας θρύλος, παραμένει μεγάλος παίκτης στα 36 του και είναι ο ηγέτης της ομάδας τόσο στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button