ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δεν είχαμε καθαρό μυαλό»

Στις άστοχες επιλογές των καθοριστικών τελευταίων λεπτών εστίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος τους λόγους που εξώθησαν τους «ερυθρόλευκους» σε ήττα από την ΑΕΚ.

 

Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε στην δεύτερη και ιδιαίτερα οδυνηρή φετινή του ήττα στην Α1 , χάνοντας στο κλειστό του ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 66-62.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εστίασε σρτα λάθη και τις άστοχες επιλογές των παικτών του στα τελευταία καθοριστικά λεπτά του ντέρμπι. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό θέμα των τραυματισμών που πλήττουν την ομάδα του.

«Σήμερα δεν είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά και σωματικά και μπήκαμε νωθρά στο ματς. Δεχθήκαμε εύκολους πόντου στην άμυνα και είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης.

Το ίδιο έγινε και στην επίθεση που δεν είχαμ καθαρό μυαλό και δεν εκτελέσαμε σωστά. Η ΑΕΚ πήρε διψήφια διαφορά γρήγορα και αναγκάστηκα να πάρω δύο τάιμ άουτ για να ανακάμψουμε. Πετύχαμε πόντους πλησιάσαμε στο σκορ και στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν μία μάχη.

Θεωρώ ότι ήταν ένα ντέρμπι στο τέλος που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να πάρουμε τις προσπάθειες στην επίθεση. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και πολλά ελευθερα τρίποντα και εκεί που έπρεπε να βγούμε μπροστά δεν τα βάλαμε και μοιραία πήγε το ματς στα τελευταία τρία λεπτά με ένα μικρό προβάρισμα της ΑΕΚ. Εκεί δεν κάναμε καλές επιλογές, η ΑΕΚ πήρε μία διαφορά και κέρδισε το παιχνίδι.

Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και εμείς συνεχίζουμε. Μπορεί να μας λείπουν πολλοί παίκτες και όσοι και να μείνουμε θα πολεμάμε, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έχοντας τέσσερα τεσσάρια στο ρόστερ, είχαμε έναν μόνο ετοιμοπόλεμο, τον Γουίλτζερ γιατί ο Πρίντεζης ένιωσε ένα σφίξιμο στη μέση και οι Αγραβάνης και Παπαπέτρου είναι τραυματίες. Είχαμε τρεις παίκτες εκτός και παίξαμε για αρκετό διάστημα στο 4 με τον Παπανικολάου.

Δεν ψάχνω δικαιολογίες αλλά ήταν δεδομένα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Είχαμε λιγότερες επιλογές για να έχουμε ένα πιο φρέσκο ρόστερ και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όταν έχουμε παίκτες που παίζουν σε άλλες θέσεις όταν παίζουμε με παίκτες που χρησιμοποιούνται πολλή ώρα και δεν έχουμε καθαρό μυαλό είναι λογικό να δεχτούμε πόντους σε άμυνα και επίθεση».

Αναφορικά με τους τραυματίες, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Δεν ξέρουμε για τους παίκτες και ο Μιλουτίνοφ γύρισε το πόδι του στη διάρκεια του ματς. Δεν μπορω να ξέρω το πώς είναι. Ο Αγραβάνης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι έτοιμος με την Μπάμπεργκ και ο Παπαπέτρου κάνει αγώνα δρόμου».

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο συνδροητικό κανάλι τόνισε.

Για το τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε: «Δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε νωθρά στην πρώτη περίοδο, κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα και στην επίθεση παρουσιαστήκαμε χωρίς ιδέες. Στην αρχή οι αντίπαλοί μας πήραν πολύ μεγάλη διαφορά, ωστόσο, πιέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Στο ημίχρονο ήμασταν κοντά στο σκορ και στο τέλος το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος, κάναμε κάποια λάθη στα τελευταία 3-4 λεπτά, τα οποία μας κόστισαν. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έβαλε κάποια εύκολα καλάθια, τα οποία δεν έπρεπε να μπουν. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ».

Για τις πολλές απουσίες και τα προβλήματα των Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ: «Ο Γιώργος δεν μπορούσε να συνεχίσει. Είχε πρόβλημα στη μέση. Του Νίκολα του γύρισε το πόδι. Παρόλα αυτά το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Μας έλειπαν 3 4αρια και ουσιαστικά παίζαμε μόνο με 1 και τον Παπανικολάου, που αναγκαστικά τον χρησιμοποιήσαμε στη θέση 4. Με όλες αυτές τις συνθήκες ήταν δύσκολο να το γυρίσουμε. Παρόλα αυτά ήμασταν μέχρι το τέλος μέσα στο παιχνίδι και αν είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button