ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δείξαμε τον χαρακτήρα μας!»

Στα τρομερά ψυχικά αποθέματα των παικτών του απέδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τους λόγους που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ανατροπή και την παλικαρίσια νίκη επί του Παναθηναϊκού.
Η δύναμη ψυχής, αλλά και το κλαθαρό μυαλό τις στιγμές, όπου η μπάλα …έκαιγε ήταν σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο οι σημαντικότεροι συντελεστές, που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην απίστευτη ανατροπή των πέντε τελευταίων λεπτών και τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού:
«Ήταν ένα ντέρμπι σε όλη την διάρκεια, αλλά όχι ένα καλό, ποιοτικό ματς. Είναι πολύ σημαντική η νίκη μας, όπως και το γεγονός ότι στο τέλος δεν πανικοβληθήκαμε. Δείξαμε για ακόμα μια φορά τον χαρακτήρα μας, το μέταλλο της ομάδας και πως όταν έιμαστε με την πλάτη στον τοίχο, ανταποκρινόμαστε πολύ καλύτερα. Στους 10 πόντους, μετά το τάιμ άουτ ηρεμήσαμε, βάλαμε δύο μεγάλα και γρήγορα σουτ… Να κάνω μια παρένθεση: σε όλο το ματς είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ, που αν είχαμε ευστοχήσει, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Μπήκαμε ξανά στο ματς γρήγορα, μειώσαμε στους 4 πόντους κι αυτό ήταν το κλειδί, όπως και η αντίδρασή μας στο τέλος, αλλά και στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε ένα καλό σερί και καλές άμυνες και βγήκαμε μπροστά και στο ημίχρονο. Ήταν δύο σημεία καίρια για το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Μετράει η νίκη, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, γιατί μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Τώρα η πίεση μεταφέρεται στο στρατόπεδο των αντιπάλων. Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση του, θέλουμε η συμπεριφορά του πάντα να είναι κοσμια σε όλους τους αντιπάλους».
Για το εκπληκτικό σερί 16-4 στα τελευταία πέντε λεπτά, τόνισε ο «Σφαιρό»:
: «Εκείνο το τάιμ άουτ στους 10 ποντους ήταν πολύ σημαντικό. Προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες και να γυρίσω τον διακόπτη και να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Αυτό έγινε και για αυτό ήρθε και το σερί στο τέλος. Ήταν πολύ σημαντικό πως η προσωπικότητα των παικτών φάνηκε μεσα στο γήπεδο. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να δημιουργήσουν και να κάνουν την διαφοραά και να βγουν μπροστά».

Για τον τραυματισμό του Γκριν σχολίασε:

«Ο Γκριν γύρισε το πόδι του. Προσπάθησε να παίξει, δεν ήταν καλά. Θα δούμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός από αύριο».

Για την καθαρή σκέψη της ομάδας, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε:

«Είναι συνδυασμός της προσωπικότητας των παικτών και γενικώς της ηρεμίας, αλλά και πίστης για το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει πανικός. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να διαβάσουν όλοι σωστά το παιχνίδι».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button