ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δανεισμός υψηλών προσδοκιών

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο δανεισμός του Βασίλη Μουράτου από τον Ολυμπιακό στο Ψυχικό. Μία εξέλιξη που μόνο να ωφελήσει μπορεί, τόσο τους πρωταθλητές Ελλάδος όσο και τον νεαρό.

Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο διεθνής γκαρντ, παρά τα χρόνια προπόνησης στην ανδρική ομάδα, δεν μπόρεσε, εύλογα με την πληθώρα αστέρων που υπάρχει στο ρόστερ, να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, κάτι που αναμένεται να γίνει στην ομάδα της Α2. Εκεί ο Μουράτος σίγουρα θα έχει τον χρόνο που θέλει, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα πάρει πολύτιμες εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν στην συνέχεια.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νεαρού γκαρντ και θα ήθελε πολύ να τον δει να επιστρέφει πιο ώριμος στο λιμάνι.

Η κίνηση αυτή δημιουργεί από μόνη της υψηλές προσδοκίες τόσο για τον Βασίλη Μουράτο, όσο και για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι φορές που οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν με την μορφή δανεισμού έναν παίκτη προκειμένου να πάρει εμπειρίες και να επιστρέψει… δρυμίτερος στο Λιμάνι, όπως ακριβώς είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Σλούκα. Η συνέχεια των εμπειριών που απέκτησαν βρίσκεται στα κιτάπια της ιστορίας, με αποκορύφωμα το 2012 και το 2013.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο Μουράτος θα αρπάξει αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά και θα πείσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ότι αξίζει να έχει μία θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών και, γιατί όχι, μία θέση και σε μία μελλοντική βασική πεντάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button